Fapt fara precedent in istoria RODIPET: institutia nationala de difuzare a presei a blocat distributia unei publicatii, ca masura de represiune. Saptamana Financiara publica in editia de luni, 1 mai, o ampla ancheta care dezvaluie ""Secre
Fapt fara precedent
in istoria RODIPET:
institutia nationala
de difuzare a presei a
blocat distributia unei
publicatii, ca masura
de represiune.


Saptamana Financiara publica in editia de luni, 1 mai, o ampla ancheta care dezvaluie ""Secretele familiei Awdi"". ""Clanul condus de Hassan Awdi, patronul, printre
altele al RODIPET si al Mesageriei Romane, este implicat in numeroase afaceri dubioase, mergand pana la simpatii declarate cu organizatiile Hezbollah"", scrie in deschiderea anchetei de presa Saptamana Financiara.
COMUNICAT. Proprietarii RODIPET au reactionat intr-o maniera primitiva chiar impotriva ratiunii de a fi a principalei activitati a firmei: au refuzat sa difuzeze Saptamana Financiara. Un comunicat de presa, semnat de Gabriela Vranceanu Firea, directorul editorial al publicatiei, si de Radu Preda, redactor-sef, descrie felul in care Clanul Awdi terorizeaza revista Saptamana Financiara.
""Dupa ce au aflat, in
cursul zilei de sambata, ca luni urma sa apara in revista Saptamana Financiara o ancheta despre afacerile clanului Awdi, care detine, printre altele, compania de difuzare a presei RODIPET SA si Mesageria, fratii Awdi au inceput sa faca presiuni asupra redactiei pentru a impiedica aparitia pe piata a materialului care ii incrimina. Zecile de apeluri telefonice si de
SMS-uri au culminat cu aparitia inopinata a lui Mohamad Awdi, in cursul serii de duminica, la redactia revistei Saptamana Financiara. Acesta, fiind insotit de mai multe persoane, a proferat amenintari la adresa personalului de paza, fiind convins cu greu ca in sediu nu se afla nici un membru al redactiei cu care sa poata sta de vorba.
Mai mult, in cursul diminetii de luni, Hassan Awdi, presedintele RODIPET, a dat dispozitie ca intregul tiraj al revistei Saptamana Financiara, preluat spre difuzare pe baza de comanda ferma, sa fie sechestrat la sediul firmei. Intr-un fax primit la redactie in cursul acestei dimineti, conducerea RODIPET a informat Saptamana Financiara ca exista disfunctionalitati in distribuirea publicatiei din cauza numarului redus de personal care lucreaza astazi, solicitandu-se, in mod direct, o intalnire «pe aceasta tema la care sa participe domnii Mihai Craiu (director general), Radu Preda (redactor-sef) si Robert Veress (semnatarul articolului)». Intrucat revista Saptamana Financiara a fost singura publicatie afectata de «personalul redus al RODIPET», iar conducerea acestei companii leaga direct rezolvarea unei probleme comerciale de o intalnire cu membrii redactiei, nu exista nici un dubiu asupra motivelor care au dus la aceasta situatie.
Revista Saptamana Financiara considera ca actiunile intreprinse de fratii Awdi reprezinta o tentativa incalificabila de intimidare si cenzurare a presei, drept care solicita ca organele in drept sa se sesizeze de urgenta"", se arata in finalul comunicatului.
FRICA. De ce incearca clanul condus de Hassan Awdi sa opreasca difuzarea prin reteaua RODIPET a Saptamanii Financiare?
Autorul anchetei de presa, Robert Veress, da o imagine a intregii activitati considerate de el ""infractionala"", fiind pentru prima data cand o publicatie din Romania prezinta tabloul veritabilei caracatite de firme care ii are ca actionari pe membrii familiei libaneze Awdi. Este un semnal puternic pe care publicatia il transmite autoritatilor romane, in speta organelor justitiare, care cunosc bine subiectul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.