Piata Victoriei, la Guvern. Niste caini au venit sa protesteze impotriva mortii cu bata. Paispe aprilie, ore inaintate (sa tot fie saptispe, sa tot fie saptispe si ceva). Oameni si caini. Posesori si iubitori de caini. Caini cu sapca. Oameni-sandw
Piata Victoriei, la Guvern. Niste caini au venit sa protesteze impotriva mortii cu bata.

Paispe aprilie, ore inaintate (sa tot fie saptispe, sa tot fie saptispe si ceva). Oameni si caini. Posesori si iubitori de caini. Caini cu sapca. Oameni-sandwich. ""Opriti masacrul!"". Afise reprezentand imagini cu caini mutilati. Tineri. Tineri voluntari, organizati in asociatia non-profit Animapro.
Impotriva a ce protesteaza tinerii? Impotriva Ordonantei de Urgenta propuse de Guvernul Tariceanu, de exterminare a animalelor fara stapan. Printre altele, ordonanta prevede capturarea cainilor fara stapan si transportul lor la bazele de ecarisaj, unde vor sta trei zile. Un timp prea scurt, sustin voluntarii, pentru ca un caine sa-si gaseasca stapan. O alta prevedere impotriva careia se protesteaza se refera la uciderea imediata a cainilor agresivi.
VIOLENTA. Insista pe ideea ca ""eutanasie"" nu e decat un eufemism grotesc pentru ""masacru salbatic"". Afisele stau marturie, la fel ca alte casete video pe care sunt inregistrate imagini de o violenta extrema. Intrebati daca ei cred in cauza luptei lor, tinerii voluntari au raspuns, fara ezitare, afirmativ. Considera ca exista solutii mai putin cinice prin care poate fi rezolvata problema cainilor maidanezi si ca solutiile propuse de premier nu sunt nici de departe solutiile unei tari moderne, care vrea in UE.
Ca exterminarea nu e o solutie. Ca exista orase care au rezolvat problema cainilor fara stapan prin mijloace mai putin radicale si care, in timp, s-au dovedit eficiente.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.