O persoana care a intrat in Senat ieri ca invitat al senatorului Norica Nicolai a folosit cartela de vot in locul altui senator, Serban Stratila. Presedintele Senatului a anuntat ca acest caz va fi discutat in Biroul Permanent.

Daca esti ruda cu vreunul dintre senatori si vrei sa afli cum e sa stai in fotoliile luxoase ale salii de plen, usa Parlamentului iti este deschisa. Mai mult, nu este nici o problema nici daca te tenteaza butoanele aparatului electronic de vot si le apesi tocmai cand este supus la vot vreun raport sau proiect de lege. Cel putin asa
s-a intamplat ieri in plenul Senatului. Pana la un anumit punct insa, in care presa a sesizat ca o persoana care a intrat in sala de plen adusa de senatorul Norica Nicolai a folosit cartela de vot a altui senator, Serban Stratila, pe scaunul caruia se asezase, profitand ca acesta nu era in sala. Cu sau fara ajutorul votului exercitat de invitata, mai intai raportul si apoi proiectul de lege respectiv au fost respinse.
EXPLICATII. Intrebata pe coridor de ziaristi in ce calitate se afla in sala de plen si de ce a votat in locul senatorului Stratila, domnisoara respectiva a ingaimat cateva cuvinte cum ca era o ruda sau nepoata, sau prietena foarte buna a senatorului Norica Nicolai si ca in nici un caz ea nu a votat, ci doar ""am vrut si eu sa vad cum sunt butoanele"". Probabil ca domnisoara in cauza nu a reusit sa se lamureasca din prima ""cum sunt butoanele"", caci a repetat ""joaca"" si ceva mai tarziu, cand la vot a fost supus proiectul de lege. Dupa respingerea proiectului de lege, senatorul absent Serban Stratila a venit in sala de plen, si-a luat cartela din aparatul de pe biroul la care statea invitata si s-a mutat pe un alt scaun mai in fata. Cat despre domnisoara in cauza, speriata de scandalul pe care l-a declansat pe coridor, s-a refugiat in sala, de data aceasta asezandu-se pe locul Noricai Nicolai si a apelat la protectia altui liberal, Teodor Melescanu, care a condus-o ulterior afara din sala . Cum invitata i-a dat cartela Noricai Nicolai lui Melescanu, acesta a explicat ulterior ca el a rugat-o sa
i-o dea , pentru ca ""se iscase o discutie"" cu ziaristii. Intrebat in ce calitate i-a cerut unei persoane private sa-i aduca o cartela a unui coleg, el a raspuns: ""In calitatea persoanei private care era la un loc unde era o cartela care nu era a ei"".
""MATUSA NORICA"". ""E nepoata meaa€¦ e o ruda mai indepartataa€¦ nu a votata€¦ nu e nici o problema, mai intra lumea in sala."" Asa a sunat explicatia pe care a dat-o senatorul Norica Nicolai ulterior. Informata ca exista imagini filmate cu ""nepoata"" sa in timp ce apasa pe butoanele aparatului de vot, Norica Nicolai a refuzat sa mai comenteze. Aceeasi atitudine a adoptat si senatorul Serban Stratila la intrebarile presei: ""Multumesc, va rog, lasati-ma sa-mi beau cafeaua"" .

ANCHETA NUMAI CU DOVEZI