Audierile la Parchet sau la Politie dau emotii multora dintre cei chemati sa dea cu subsemnatul. Ieri, un asemenea om a murit. Diagnosticul probabil: infarct, dar cauza exacta a decesului urmeaza a fi stabilita de medici dupa autopsie.

Violeta Fotache
Radu CrivAT

Este vorba despre fostul ministru al Reformei, Ulm Spineanu (63 de ani), fost vicepresedinte PNTCD, devenit apoi membru in Partidul Conservator. Ulm Spineanu a fost chemat ieri la sediul Directiei de Cercetari Penale, pentru a fi audiat ca martor intr-un dosar de natura economica, dupa cum ne-a informat purtatorul de cuvant al IGP, Florentina Ion.
Pe parcursul audierii, domnului Ulm Spineanu i s-a facut rau. Colegii mei au solicitat imediat ajutor si el a fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca. Dar acolo, medicii nu au mai putut decat sa constate decesul. Este un eveniment tragic pe care il deplangem cu totii"", ne-a declarat ieri sursa citata. Potrivit unor surse judiciare, dosarul penal in care a fost audiat Ulm Spineanu avea ca obiect operatiuni legate de SIF Muntenia, dar purtatorul de cuvant, Florentina Ion, nu a putut oferi nici un amanunt. ""Va pot spune doar ca domnul Spineanu nu a avut nici o implicare ca invinuit sau inculpat in acest dosar. El a fost audiat doar ca martor."" Potrivit unor surse judiciare bine informate, cauza in care Spineanu avea un rol de martor intr-un dosar disjuns din dosarul SIF Muntenia si aflat in supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului Instantei Supreme.
MINUTE FATALE. Potrivit surselor noastre, Ulm Spineanu a intrat pe poarta DCP la ora 13:20, iar zece minute mai tarziu el a fost preluat de un ofiter (femeie) si dus in camera de ancheta. La 14:10, femeia-ofiter a constatat ca martorul si-a sprijinit capul de perete si l-a intrebat daca se simte rau. Spineanu nu a raspuns insa nici unei solicitari. Atunci, ofiterul si-a alertat colegii si a chemat medicul unitatii. De venit a venit insa asistentul si a trecut aproape jumatate de ora pana cand martorul a fost suit in masina cu girofar a unitatii pentru a fi dus la spital. Masina a iesit pe poarta DCP la ora 14:33, si in numai 7 minute pacientul a fost depus pe masa medicilor. Din pacate, acestia nu au mai avut cum sa-l salveze, constatand doar ca a murit.

A FOST TARANIST, APOI A DEVENIT CONSERVATOR