Vizitele in lant ale comisarilor europeni cu mai putin de o luna pana la publicarea raportului de monitorizare al Comisiei Europene au intins nervii la maximum autoritatilor de la Sofia. Dintre politicienii bulgari nemultumiti de admonestarile au
Vizitele in lant ale comisarilor europeni cu mai putin de o luna pana la publicarea raportului de monitorizare al Comisiei Europene au intins nervii la maximum autoritatilor de la Sofia.

Dintre politicienii bulgari nemultumiti de admonestarile autoritatilor de la Bruxelles, care par ca nu se lasa usor convinse ca Bulgaria este destul de pregatita pentru pasul cel mare de la 1 ianuarie 2007, s-a remarcat presedintele Serghei Pirvanov. Inaltul oficial bulgar a tinut ieri dupa vizita scurta a comisarului european pentru Extindere, Olli Rehn, sa arate cu degetul peste ""gard"", la romani, invocand ca miza coruptia. Intr-o declaratie pe care a facut-o unui post de radio din Sofia, Pirvanov a spus ca exista dovezi care sa sustina cauza Bulgariei si sa ateste ca este mult mai putin corupta decat Romania, contrar opiniilor pe care si le-au formulat oficialii Executivului european, relateaza Reuters.
SUB PRESIUNE. ""Iesirea"" presedintelui bulgar este insa explicabila, dupa ce Olli Rehn a invocat ieri o serie de ""temeri profunde"" pe care Bruxellesul le are cu privire la suprematia legii in Bulgaria. Oficialul european le-a cerut, de altfel, autoritatilor de la Sofia sa prezinte rezultate tangibile in lupta impotriva coruptiei pana la sfarsitul lunii aprilie. Comisarul a declarat ca aderarea la 1 ianuarie 2007 nu iese din calcul, insa a refuzat sa faca vreo predictie, deoarece ""indeplinirea criteriilor de aderare este mai importanta pentru Bulgaria, decat data aderarii"", a subliniat Rehn, care a promis ca raportul din mai va fi ""obiectiv si impartial. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.