Sasi Vuscan si Alina Giurgiu sunt doua nume care s-au facut cunoscute promovand un stil de muzica mai putin comercial. Jais, proiectul lor cu nume de piatra, a disparut din Romania pentru a renaste in America.

Trei ani si un album, atat a insemnat aventura romaneasca a trupei Jais. Nu pentru ca cei care o formau nu si-ar fi dorit o ""indelungata si de succes"" cariera in show-biz-ul autohton, ci pentru ca viata le-a oferit alte oportunitati, fara a-i obliga sa renunte la muzica. ""Am plecat din tara in 2003, pentru ca aveam deja depuse actele pentru Canada. Familia mea - parintii si sora - erau deja de mult timp acolo, in plus fusesem acceptat la o scoala pentru ingineri de sunet pe care imi doream de mult timp sa o urmez. Nu mi-a fost usor sa las in urma muzica, prietenii, noptile petrecute cantand, viata de aici"", isi aminteste Sasi, devenit in Canada Michael Vuscan.
RESPONSABILITATE. In tara, restul trupei a ramas sa duca mai departe steagul Jais. ""Sasi a lasat in urma lui un gol evident. Cel putin din punctul meu de vedere stiam ca Jais nu va mai fi acelasi lucru, iar pe de alta parte stiam ca pe plan personal imi pleaca un prieten si cine stie cand il voi revedea. Cat a fost aici, el era liderul formatiei, iar dupa plecarea lui eu nu am vrut sa ma pun sefa. Nu pot spune ca renumele Jais si responsabilitatile erau doar pe umerii mei si de aceea consideram ca era firesc ca toti membrii trupei sa se implice in aceeasi masura"", isi aminteste timisoreanca.
Un an mai tarziu, Alina avea sa ajunga ""vecina"" lui Sasi. Erau despartiti doar de o granita, cea americano-canadiana. Solista s-a stabilit in SUA, la Chicago, unde s-a si casatorit cu un regizor american. Evident, mutarea nu a ramas fara urmari: cei doi s-au intalnit si au decis continuarea muncii incepute in Romania: Jais intr-o formula restransa, fara vechii tovarasi din Timisoara. Apoi au scos doua albume, unul de jazz si unul de muzica de club - ""Serenity"" si ""Believer"".

JAIS. Sasi si Alina sau formula americana