La orele amiezii, pe taramul lui Bucur, un razboinic de ultima generatie coboara din bolidu-i adus de peste mari si tari si cadelniteaza in jurul unui crucifix: ""El va sta marturie in toate sedintele mele!"". E Gigi Becali. Care, mai mult, staru
La orele amiezii, pe taramul lui Bucur, un razboinic de ultima generatie coboara din bolidu-i adus de peste mari si tari si cadelniteaza in jurul unui crucifix: ""El va sta marturie in toate sedintele mele!"".

E Gigi Becali. Care, mai mult, staruie pe marginea problemei. ""Nu incepe nici un consiliu pana nu se agata crucifixul pe peretele din spate"", striga el pe un ton, in ghilimele fie spus, crestin-inchizitorial, cu putin timp inaintea consiliului organizat de partid. Ridicati in picioare, membrii aplauda cu aplomb si devotament. Si nu zic nici pas. Caci ideea abia scoasa din gaoace nu-i da pace ""comandantului"". Il hartuieste, il sacaie cu insistenta poftei. Delir mistic, nu gluma! Cere sa i se aduca scotch, i se aduce scotch. Uf! Improvizatia nu tine. Incovrigat pe idee, prezidiul se agita ca un stenic, cauta mai abitir solutii. E greu. Dupa un proces intim de gandire, pleosc, lui Gigi Becali ii pica insa fisa: cuie si ciocan. Sala se zguduie din toti rarunchii, rafala de aplauze cu si mai mult aplomb, cu si mai mult devotament.
OBECTIVE. Crucifixul este agatat de perete, sedinta incepe. Dupa ordinea importantei, noutatile sunt urmatoarele: la coada denumirii partidului s-a adaugat expresia ""crestin-democrat"", acum partidul se cheama PNG-CD, se poate pronunta cu accent pe CD, nimeni nu se supara, iar culorile reprezentative sunt albastrul si galbenul.
S-a renuntat la rosu pe considerentul ca si l-au insusit pesedistii. Gigi Becali se va adresa simpatizantilor cu apelativul ""camarazi"", asa a convenit, iar perceptia de ansamblu asupra partidului este una optimista: ""Partidul e pe calea biruintei, sondajele o spun"", dupa cum a spus presedintele. Totodata, se spera ca dupa viitoarele alegeri, noua generatie sa intre in Parlament. Ca tara asta, ""daca n-o conduce Becali, atunci cine s-o conduca?"". Caci nimeni, dar nimeni nu-i ""mai puternic"" decat el.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.