Este un nume cu prestigiu in mass-media romaneasca. De-a lungul unei cariere de peste doua decenii, a dovedit ca poate trece de la un subiect de cultura la unul de politica cu aceeasi usurinta. Realizatoarea de emisiuni radiofonice si de televiziune
Este un nume cu prestigiu in mass-media romaneasca. De-a lungul unei cariere de peste doua decenii, a dovedit ca poate trece de la un subiect de cultura la unul de politica cu aceeasi usurinta. Realizatoarea de emisiuni radiofonice si de televiziune Ruxandra Sararu implineste astazi 47 de ani. ""Nu am complexe in fata nici unui interlocutor""
""Intampin noul an din viata mea cu incredere, speranta si optimism ca se poate si mai bine. Intotdeauna mi se pare ca intineresc pentru ca m-am nascut primavara si e un anotimp al reinnoirii si mi se reinnoieste sufletul, sentimentele, starea... De la majorat incoace, mi-am serbat ziua de nastere cu foarte, foarte multi prieteni dar, anul acesta m-am hotarat sa o serbez numai cu familia pentru ca mi-am dat seama ca ea este cu adevarat alaturi de mine, atat in marile mele bucurii cat si in marile mele necazuri. Cea mai frumoasa aniversare am avut-o cand am implinit 45 de ani, cand am avut 110 invitati la Casa Capsa. Nu mi-am inchipuit ca toti vor onora aceasta invitatie. Pe langa prietenii mei foarte buni, au fost si liderii partidelor principale din Romania. A fost o seara cu totul deosebita! Cele mai frumoase cadouri primite vreodata au fost, in primul rand, viata pe care mi-au daruit-o parintii mei si ziua de 1 ianuarie 1987 cand s-a nascut baiatul meu, Mihnea. Pentru mine, anul ce se incheie a fost un an extraordinar din punct de vedere al realizarilor personale, pentru ca Mihnea a intrat primul la Drept. De ziua mea nu imi doresc nimic special. Cadoul il astept in iunie-iulie. Imi doresc ca fiul meu sa reconfirme in sesiunea a doua capacitatea lui extraordinara de a invata si de a fi un copil exceptional. Pe plan profesional, a fost un an normal. Cea mai mare satisfactie a vietii profesionale este faptul ca ma pot exprima liber, intr-un spatiu liber, ca nu am facut compromisuri, ca sunt ziarist la Radio Romania Actualitati. Sunt si foarte multe regrete, dar am incredere ca poate mai am ceva de spus in domeniul gazetariei audio-vizuale. Tatal meu a fost modelul care m-a influentat foarte mult. E foarte greu sa fii fata lui Dinu Sararu, pentru ca e o foarte mare responsabilitate, dar este si un lucru extraordinar. Cel mai greu interviu pe care l-am facut vreodata a fost cel cu el. Puneti-va in situatia mea: sa fii un ziarist echidistant cu propriul tau parinte. E foarte greu. Secretul meu de gazetar care trece de la un subiect de cultura la unul de politica cu aceeasi usurinta, a fost faptul ca, in primul rand, am invatat foarte mult in scoala si in facultate, si, in al doilea rand, tatal meu mi-a deschis portile unei lumi intangibile pentru lumea comuna. Si, atunci, nu am avut complexe. Nu am complexe in fata nici unui interlocutor. Mi-am format o cultura generala, atat invatand cat si cunoscand foarte multi oameni. Sfatul pe care l-am primit de la tatal meu la inceputul drumului meu in presa a fost sa nu ma tradez pe mine insami niciodata si intotdeauna sa scriu si sa imi pregatesc foarte bine emisiunile. Mi-a spus ca emisiunea care imi pare cea mai lejer de ingurgitat pentru telespectator, e emisiunea cea mai pregatita intens in spate. Sfatul pe care il dau si eu la randul meu unui jurnalist invatacel este sa aiba foarte mare incredere in el insusi, sa nu aiba complexe si sa nu faca nici un compromis.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.