Daca doriti sa va ""prindeti"" un Grigorescu in colectie, inscrieti-va in competitia organizata astazi de Casa de Licitatie Alis. Micutul ulei pe panza intitulat ""Crang"" are un pret de intrare de ""doar"" 70.000 de lei noi (20.000 de euro). D
Daca doriti sa va ""prindeti"" un Grigorescu in colectie, inscrieti-va in competitia organizata astazi de Casa de Licitatie Alis.


Micutul ulei pe panza intitulat ""Crang"" are un pret de intrare de ""doar"" 70.000 de lei noi (20.000 de euro). Daca ochiul dumneavoastra de specialist in ale artei nu va aprecia acest peisaj sau nu va tin buzunarele, puteti sa va orientati catre un tablou ""cu flori"", ca tot e sarbatoarea ortodoxa a Floriilor.
FLORI. Si aveti de unde alege. Cea mai accesibila ca pret de intrare - 1.300 de lei noi - este lucrarea ""Trei lalele"" semnata de Hrandt Avakian. Mai apoi vin ""Tufanelele"" pictate de Constion si ""Crini"", o acuarela de Ignat Bednarik, evaluate la 1.600 de lei. Un frumos ulei pe carton al lui Alexandru Biju - ""Cana cu garoafe rosii"" - va incepe competitia de la pretul de 1.800 de lei. Schimband registrul, Casa Alis are la vanzare si trei creatii semnate de Jean Cheller, Samuel Mutzner si Rudolf Schweitzer-Cumpana, trei pictori la moda a caror cota a crescut vertiginos in ultimii ani.
ANTERIOR. Evolutia lui Cumpana si Mutzner este de urmarit si din cauza celor intamplate la licitatia de duminica trecuta. Atunci ""Vaporul"" lui Cumpana, evaluat la 6.000 de lei, a ramas nevandut, in timp ce ""Barci pe lac"" al lui Mutzner a urcat de la 9.000 de lei noi la 24.000 de lei noi. De altfel, Mutzner nu a fost depasit decat de Petrascu, care s-a dat cu 100.000 de lei noi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.