Braileanul Anton Raducan (noua ani), disparut in urma cu aproape doi ani, a fost gasit viu si nevatamat intr-un centru de plasament din Iasi.

La 31 martie, Jurnalul National publica un articol despre cazurile copiilor disparuti care imbatranesc in arhivele IPJ Braila. In urma mediatizarii fotografiilor acestor minori, unul dintre ei a fost gasit.
Anton Raducan (9 ani), disparut la 1 iunie 2004 din Braila, a fost depistat la 7 aprilie, intreg si nevatamat, intr-un centru de plasament din Iasi. Acum trei luni fusese ""ridicat"" din zona garii, unde cersea, de politistii ieseni care l-au predat Directiei pentru Protectia Copilului din Iasi. Desi Anton era in urmarire generala de cel putin un an, nici oamenii legii, nici asistentii sociali nu s-au gandit sa verifice identitatea copilului gasit...
COMUNICARE. La 1 iunie 2004, Anton a disparut chiar din fata portii casei. Nu era prima oara cand i se pierdea urma... A mai fost plecat de acasa in patru randuri. Penultima data, la 7 martie 2004, a fost gasit in Iasi dupa doua saptamani de la disparitie. ""Ii place sa mearga cu trenul. Fuge de scoala. A mai fost depistat de Politia din Iasi si internat intr-un centru de plasament de acolo. Acum, la 7 aprilie, dupa ce noi am insistat cu adrese catre toate institutiile de protectie a copilului din tara, dar in mod expres catre Iasi, si dupa ce cazul a fost consemnat si in Jurnalul National, ni s-a comunicat ca ""e posibil ca minorul sa se afle acolo. Practic, el era dat in urmarire generala de mult timp, iar institutiile de protectie a copilului fusesera instiintate despre toti copiii disparuti. De data aceasta am insistat la Iasi cu mai multe adrese pentru identificarea acestui copil. La 14 martie le-am trimis ultima solicitare, cu poza si semnalmentele copilului, iar la 7 aprilie ne-au raspuns afirmativ"", ne-a declarat un ofiter de la Serviciul de Investigatii Criminale din IPJ Braila.