Scandalul declansat in jurul concursului pentru functiile de conducere ale instantelor si parchetelor din toata tara s-a finalizat ieri la Consiliul Superior al Magistraturii cu invalidarea unei mici parti din examinarea organizata in perioada 4-26 m
Scandalul declansat in jurul concursului pentru functiile de conducere ale instantelor si parchetelor din toata tara s-a finalizat ieri la Consiliul Superior al Magistraturii cu invalidarea unei mici parti din examinarea organizata in perioada 4-26 martie 2006.


DECIZIE. Dupa ce a verificat multitudinea de contestatii ale magistratilor, plenul CSM (foto) a hotarat ca doar in cazul concursului pentru Tribunalul Prahova problemele au fost suficient de grave pentru a determina anularea. Membrii Consiliului au constatat ca in Prahova, in timpul examinarii judecatorilor la management, din sala a lipsit tocmai cel cooptat special pentru aceasta materie de concurs, profesorul universitar de la ASE Viorel Lefter. Motiv suficient pentru invalidarea rezultatelor, care va determina de altfel reorganizarea concursului pentru posturile de conducere de la instanta mentionata. In cazul celorlalte instante si parchete din tara, desi contestatiile au fost numeroase si au vizat aspecte legate fie de bibliografie, fie de modul in care s-au comportat examinatorii, rezultatele concursurilor au fost validate. Plenul CSM a stabilit ca nici o plangere, in afara de cele de la Prahova, nu a adus un motiv suficient de puternic pentru anularea examinarilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.