Maratonul nisipului, in Sahara Marathon des Sables (Maratonul nisipului) este o competitie ce se desfasoara in Maroc, ajunsa la cea de-a 21-a editie. Concurenti de 32 de nationalitati diferite, cu varste cuprinse intre 19 si 71 de ani, s-au inscri

Maratonul nisipului, in Sahara

Marathon des Sables (Maratonul nisipului) este o competitie ce se desfasoara in Maroc, ajunsa la cea de-a 21-a editie. Concurenti de 32 de nationalitati diferite, cu varste cuprinse intre 19 si 71 de ani, s-au inscris la cursa de 230 de kilometri din desertul Sahara.

Sute de apeluri la politie

O adolescenta din SUA a recunoscut ca a sunat de pe mobil la numarul de urgente al politiei de peste 1.000 de ori. Tanara isi batea joc de operatoare, dupa care exclama ""Nu ma puteti prinde!"" si inchidea. Ea a fost actionata in justitie, fiind acuzata de raportare falsa a unui incident.

Thailanda - Anul Nou thailandez
In Ayuttaya (Thailanda) se desfasoara Festivalul Songkran, manifestare prilejuita de celebrarea Anului Nou thailandez. Una dintre traditii este stropirea cu apa sau spalatul mainilor. Familiile si prietenii pornesc in pelerinaj catre temple, stropesc cu apa statuile lui Buddha si se spala reciproc pe maini, acest ritual fiind considerat aducator de noroc.
Delicatesa - Salata cu broaste
O femeie din Australia a avut surpriza sa descopere o broasca intr-o punga cu salata. Poftind la bucatarie frantuzeasca, Julie Lumber s-a dus la rafturile cu semipreparate dintr-un supermarket si si-a ales diverse produse. Ajunsa acasa, femeia a gasit in ceea ce ar fi trebuit sa fie o salata Cezar oa€¦ broscuta. ""Mi-am spus in gand ca tocmai urmeaza sa incerc o mancare frantuzeasca cu picioruse de broasca vie. Numai ca stomacul meu n-ar fi suportat asa ceva"", a spus Julie inainte de a duce preparatele inapoi la supermarket. Australianca a facut si o poza cu broscuta, pentru a o pastra de suvenir, dar si pentru a-i convinge pe patronii supermarketului respectiv ca spune adevarul.
Rusia - Si-au lasat copilul in fata magazinului
Un caz socant a avut loc in orasul rus Kemerovo: parintii
s-au dus sa se distreze, iar pe copilul lor de numai 10 luni l-au lasat sa inghete afara, informeaza Rompres. Micutul Liosa a fost gasit de trecatori, dupa ce inghetase timp de mai multe ore in carucior, in fata unui magazin de bauturi alcoolice. Initial, politistii au crezut ca baietelul a fost pur si simplu abandonat. Mare le-a fost mirarea cand, a doua zi, parintii copilului si-au facut aparitia. Dupa cum s-a aflat, cei doi au baut destul de mult la niste amici. Pe drum spre casa, au decis sa continue cheful: au intrat intr-un magazin sa mai cumpere alcool. Cei doi si-au petrecut toata noaptea intr-o stare avansata de ebrietate, fara ca macar sa-si aminteasca de micut.

Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.