Galeria Feeria din Carrefour Baneasa a adus pe piata peste 17.000 mp care au fost inchiriati inca din faza de proiect. Cerinta de spatii comerciale este atat de mare, incat exista deja liste de asteptare. Bucurestiul se confrunta cu o mare criza

Galeria Feeria din Carrefour Baneasa a adus pe piata peste 17.000 mp care au fost inchiriati inca din faza de proiect. Cerinta de spatii comerciale este atat de mare, incat exista deja liste de asteptare.

Bucurestiul se confrunta cu o mare criza de spatii comerciale amplasate in hypermarketuri, galerii comerciale sau mall-uri. ""Toate spatiile existente sunt ocupate si exista deja liste de asteptare pentru locatii precum Bucuresti Mall, Plaza Romania, Unirea Shopping Center sau galeriile din cadrul hypermarketurilor"", se arata intr-un studiu elaborat de compania imobiliara Eurisko.
BANEASA. Astazi se deschide centrul comercial Feeria, cel mai mare complex de acest tip din Europa Centrala si de Est. Este amplasat in Baneasa, in vecinatatea Gradinii Zoologice, si are acces direct de pe DN 1. Feeria se intinde pe o suprafata de 36.000 de metri patrati, din care 8.400 de metri sunt ocupati de hypermarketul Carrefour. In galeria comerciala sunt prezente 77 de magazine si patru restaurante. ""Este prima oara in istoria grupului Carrefour cand galeria comerciala a fost inchiriata cu 6 luni inainte de deschiderea complexului"", a spus Francois Oliver, directorul general al Carrefour Romania. Cea mai mare suprafata, circa 3.500 mp, este ocupata de Media Galaxy. Cererea mare de spatii comerciale a determinat conducerea societatii sa mai deschida anul viitor inca patru magazine in Romania. Langa Feeria se va deschide, in curand, Bricostore si Mobexpert, care alaturi de Metro vor face din aceasta locatie cel mai mare loc de cumparaturi din Europa Centrala si de Est.
PROIECTE ASTEPTATE. Sunt anuntate mai multe proiecte, care vor fi finalizate pana-n primavara anului viitor. Compania franceza Auchan va construi primul sau hypermarket in cartierul Titan, in apropierea Autostrazii Constanta. Suprafata construita a intregului complex va fi de 50.000 mp si va cuprinde hypermarketul propriu-zis, o galerie comerciala cu magazine si restaurante.
Alte dezvoltari sunt Militari Shopping Center (60.000 mp de magazine si spatii de depozitare), Galeria America House (3.000 mp), Baneasa Mall (105.000 mp) si Coloseum (140.000 mp de spatii in peste 200 de magazine, un hypermarket, restaurante, cafenele etc.).

CHIRIILE VOR STAGNA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.