Elevii de clasa a XII-a, care au sustinut la inceputul saptamanii trecute proba la Limba si literatura romana in cadrul simularii examenului de Bacalaureat, au picat pe capete. Doar 40,09% dintre liceeni au promovat. Drama, subiectul de literatur
Elevii de clasa a XII-a, care au sustinut la inceputul saptamanii trecute proba la Limba si literatura romana in cadrul simularii examenului de Bacalaureat, au picat pe capete.

Doar 40,09% dintre liceeni au promovat. Drama, subiectul de literatura din cadrul probei de romana, le-a dat mari batai de cap elevilor. In topul judetelor codase la promovabilitate sunt Teleorman cu 26,99%, Ilfov - 27,20%, Maramures - 27,49%, Timis - 28,02%, dar si Capitala, unde numai 33,98% dintre liceenii care au participat la simulare au promovat la Limba romana. In numai cinci judete promovabilitatea a depasit 50%, respectiv in Botosani, Braila, Caras-Severin, Sibiu si Tulcea. Din cei 128.793 de elevi care au fost prezenti la testare la nivel national, numai 51.632 au promovat, iar, dintre acestia, 19.560 au luat note intre 5 si 5,99. Simularea nu a fost obligatorie, iar notele obtinute de elevi nu vor fi trecute in cataloage. Prima proba a examenului national de Bacalaureat va fi sustinuta la 26-27 iunie. (Eugenia Mihalcea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.