Este elev in clasa a XI-a la Liceul ""Nicolae Iorga"" din Capitala. La numai 17 ani, Cristi Barbu construieste orase.Nu fizic, ci virtual, in noul lui joc ""Web City"". Programul ""Web City"" este unul din cele 27 de proiecte care au trecut de pr

Este elev in clasa a XI-a la Liceul ""Nicolae Iorga"" din Capitala. La numai 17 ani, Cristi Barbu construieste orase.Nu fizic, ci virtual, in noul lui joc ""Web City"".

Programul ""Web City"" este unul din cele 27 de proiecte care au trecut de preselectie la sectiunea Programare a concursului international de informatica InfoMatrix 2006 si ar putea fi un model pentru edili, dupa cum glumeste liceeanul. ""Exista o suma de bani pe care o primesti lunar la inceput, din ce in ce mai mica, in timp ce creste dificultatea jocului"", explica elevul. ""Web City"" dezvolta imaginatia, dupa cum spune realizatorul lui, pentru ca cel care se joaca poate construi un oras de la baza, de la iarba, pana la locatia completa, cu blocuri, spitale, sectii de politie, fabrici unde muncesc oameni s.a. Dupa ce va fi finalizat - pentru ca acum Cristi mai schimba cateva dintre inadvertentele aparute pe parcurs (buguri) - , jocul va putea fi accesat de pe o pagina de web gratuit.
PE CONT PROPRIU. Cristi lucreaza cu computerul din clasa a III-a, de cand i-au cumparat parintii calculator, dar s-a apucat mai serios de programare abia in urma cu trei ani. Tot de atunci a inceput colaborarea cu diverse firme, care ii solicita programe mai simple sau mai complicate. Cristi are portofoliu de jocuri de strategie, puzzle, cuburi, dar si baze de date, pentru care a fost rasplatit de diversele firme colaboratoare.
Nu este un geniu, nu a castigat premii la concursuri internationale, cu toate ca a participat la olimpiade nationale. Cristi vrea, in schimb, foarte tare sa ajunga student la Facultatea de Automatica din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti. Profesoara de informatica Blidaru Raluca de la Liceul ""Nicolae Iorga"" din Bucuresti a fost cea care l-a indrumat pe Cristi si l-a sfatuit sa participe la competitii.

INFOMATRIX


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.