Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga (foto), va propune Guvernului, printr-o ordonanta de urgenta, eliminarea obligativitatii romanilor de a prezenta documente care sa justifice scopul si durata sederii planificate, la plecarea in str
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga (foto), va propune Guvernului, printr-o ordonanta de urgenta, eliminarea obligativitatii romanilor de a prezenta documente care sa justifice scopul si durata sederii planificate, la plecarea in strainatate.

BANI. Potrivit proiectului ordonantei de urgenta, va ramane neschimbata conditia de a dovedi detinerea unei sume minime in valuta. Astfel, cei care vor calatori in strainatate trebuie sa detina o suma de 150 de euro sau echivalent pentru acoperirea cheltuielilor de transport sau biletul de calatorie dus-intors, la care se adauga suma corespunzatoare numarului de zile de sedere declarate, dar nu mai putin de cinci zile. Sumele cerute sunt: 30 de euro pe zi pentru statele UE si 20 de euro pe zi pentru celelalte state in care nu este necesara viza de intrare.
MIGRATIE. Potrivit ministrului Vasile Blaga, aceasta relaxare a regimului trecerii frontierei este posibila ca ur-mare a reducerii consistente, in ultima perioada, a fenomenului migratiei ilegale. Numarul cetatenilor romani returnati din strainatate a scazut semnificativ, reprezentand in
acest moment numai 0,3% din
numarul total de aproape 8.000.000 care calatoresc in strainatate. Blaga mai arata ca migratia ilegala a romanilor nu mai constituie ""capul de afis al reprosurilor adresate Romaniei de catre statele membre UE, asa cum se intampla in anii trecuti. (Radu Crivat)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.