Jandarmii romani ar putea participa la instruirea fortelor de securitate irakiene. Acest anunt a fost facut public de secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, chestorul principal Anghel Andreescu (foto), in cadrul ceremoniei
Jandarmii romani ar putea participa la instruirea fortelor de securitate irakiene.

Acest anunt a fost facut public de secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, chestorul principal Anghel Andreescu (foto), in cadrul ceremoniei de deschidere a Centrului de Pregatire si Perfectionare Jandarmi de la Ochiuri. In cadrul ceremoniei, Andreescu a declarat ca rezultatele obtinute pana in prezent de Jandarmeria romana in Kosovo au facut ca organismele internationale sa solicite acesteia participarea la pregatirea fortelor de securitate irakiana. Oficialul a subliniat faptul ca, deocamdata, este vorba doar de o oferta la care partea romana este dispusa sa raspunda pozitiv cu o singura conditie, accea ca antrenarea fortelor irakiene sa se desfasoare in Romania. Centrul de Pregatire si Perfectionare inaugurat in cursul zilei de ieri reprezinta unul din obiectivele principale ale programului de infratire institutionala ""consolidarea structurilor si practicilor Jandarmeriei romane si pregatirea in vederea participarii sale depline la forta de politie europeana"". (Iulia Barbu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.