Dupa ca a impus Romtelecomului scaderea tarifelor de interconectare, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a prezentat ieri tarifele de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila operate de MobiFon si Orange. ""Rezulta

Dupa ca a impus Romtelecomului scaderea tarifelor de interconectare, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a prezentat ieri tarifele de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila operate de MobiFon si Orange.

""Rezultatele modelului de calculatie a costurilor, realizat de ANRC, arata ca tarifele de interconectare cu retelele operatorilor Mobifon si Orange Romania trebuie reduse cu 14,8% pe an pana in 2009, pentru a se ajunge la un nivel care sa reflecte costurile"", a declarat presedintele ANRC, Dan Georgescu.
COSTURI. In prezent, valoarea tarifelor de interconectare in retelele Vodafone _ Connex si Orange, adica sumele platite celor doua companii pentru apelarea din alte retele, se ridica la 8,31 eurocenti/min. In urma acestor reduceri, tariful ar urma sa ajunga la 4,39 eurocenti/minut.

CONCURENTA. Interconectarea asigura accesul unui operator de pe piata la infrastructura de comunicatii a altui operator, materializandu-se, la nivelul utilizatorilor finali, in posibilitatea de a vorbi cu abonati ai altor retele. Practicarea unor tarife de interconectare fundamentate pe costuri permite tuturor celorlalti operatori sa concureze, in conditii corecte, cu operatorii cu putere semnificativa (asa cum sunt Romtelecom, Orange sau Mobifon), spun reprezentantii ANRC.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.