Consilierii generali au retras ieri de pe ordinea de zi proiectul privind planul lui Costel Constanda de a construi in Parcul Bordei un cartier de lux. Motivul. Lipsa avizului de la Ministerul Culturii. Este pentru a treia oara cand proiectul est

Consilierii generali au retras ieri de pe ordinea de zi proiectul privind planul lui Costel Constanda de a construi in Parcul Bordei un cartier de lux.

Motivul. Lipsa avizului de la Ministerul Culturii. Este pentru a treia oara cand proiectul este amanat, omul de afaceri nereusind sa cada la pace cu alesii locali. El vrea sa construiasca sapte vile de lux si un hotel de zece etaje. Omul de afaceri a cerut, pe langa aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care-i permite sa inceapa constructia cartierului, si despagubiri in valoare de 63 de milioane de euro, reprezentand veniturile pe care acesta le-ar fi obtinut in urma valorificarii spatiilor de birouri pe care le-ar fi construit in zona.
ISTORIC. Totul a inceput in septembrie 2003, cand Costica Constanda a obtinut 3,3 hectare de teren in Parcul Bordei, la schimb pentru alte terenuri pentru care investitorul cumparase de la fostii proprietari dreptul litigios si a castigat procesele de retrocedare. In timp ce se afla in proces cu autoritatile locale, omul de afaceri a inceput sa defriseze ilegal zona verde. La sfarsitul anului trecut a secerat peste 100 de copaci, iar in urma cu cateva saptamani, alti cativa arbori. La ultima intalnire cu autoritatile, Constanda a pronuntat cel mai des numele presedintelui Basescu, care era primar general in perioada in care a intrat in posesia terenului. Omul de afaceri sustine ca Basescu i-ar fi promis modificarea PUZ-ului, lucru practic interzis de Legea mediului. (Monica C. Andrei)

CATEDRALA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.