Cozi la farmacii pentru procurarea medicamentelor compensate si gratuite, vor mai fi inca trei, patru, cinci luni, a anuntat ministrul Sanatatii. ""Medicamentele compensate si gratuite este problema Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, nu a
Cozi la farmacii pentru procurarea medicamentelor compensate si gratuite, vor mai fi inca trei, patru, cinci luni, a anuntat ministrul Sanatatii.

""Medicamentele compensate si gratuite este problema Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, nu a Ministerului Sanatatii. Mi-e greu sa spun cat vor mai dura cozile. Dar trei, patru, cinci luni va mai dura aceasta stare grea de asigurare a medicamentelor"".
Ministrul Eugen Nicolaescu (foto) a mai precizat ca, in corelatie cu pachetul minim de servicii medicale, care va fi finalizat pana la 30 iunie, va fi definitivata o noua lista de medicamente compensate si gratuite. Noua lista va tine seama de principalele boli, de posibilitatile materiale actuale si de necesitatea asigurarii starii de sanatate a populatiei. ""Probabil anumite medicamente vor fi scoase, probabil vor fi introduse altele. Este posibil sa mentinem acelasi numar, dar sa umblam la structura medicamentelor. Listele de pana acum au fost facute dupa orice fel de criteriu, dar nu dupa cel care tine cont de starea de sanatate a pacientilor. Uneori s-a pus pret pe interesul de a promova anumite medicamente"", a precizat Nicolaescu.
Ministrul Sanatatii a declarat ca se va organiza o licitatie internationala pentru achizitia de medicamente, iar pretul acestora se va reduce intre 5% si 35%. In privinta pachetului minim de servicii, ministrul Nicolaescu recunoaste ca doar prin completarea acestuia cu asigurari private de sanatate ""se va reusi in sfarsit, in tara noastra, acoperirea integrala a serviciilor medicale"". (Magda Marincovici)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.