Ce le-a fost dat sa auda ieri membrilor Consiliului Superior al Magistraturii din gura contestatarilor examenului pentru functiile de executie ale judecatorilor? Numai grozavii, situatii inedite petrecute in timpul concursului. Unul dintre pr
Ce le-a fost dat sa auda ieri membrilor Consiliului Superior al Magistraturii din gura contestatarilor examenului pentru functiile de executie ale judecatorilor?

Numai grozavii, situatii inedite petrecute in timpul concursului. Unul dintre profesorii care i-au examinat pe judecatori ar fi fumat tot timpul interviului, in afara salii de concurs. El totusi a acordat note candidatilor, motiv pentru care s-au ridicat semne de intrebare cu privire la obiectivitatea lui. Daca un examinator a fumat mai tot timpul, altul a intervievat candidatii stand lungit pe o canapea. Alte reclamatii au vizat eliminarea unui subiect, deoarece nu facea parte din tematica de concurs. Un aspect mult criticat a fost cel referitor la faptul ca in bibliografia de concurs a fost introdusa o tema referitoare la managementul unei firme, care are strict profil economic, in detrimentul unei carti care trata la modul general gestionarea unei institutii. ""Una dintre intrebarile din examenul privind managementul s-a referit la profit, in conditiile in care magistratii nu produc bani"", a explicat un candidat care a fost respins la exa-menul pentru functie de conducere. CSM nu se mai poate implica in redactarea subiectelor de examen, potrivit legii, acest atribut fiind al INM. Consiliul va decide peste o saptamana daca va invalida acest examen. Dupa adoptarea Legii 247/2005, trei examene au fost organizate si toate au fost contestate. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.