Inca de la primele ore ale diminetii de ieri, Capitala a inceput sa fremete in asteptarea marii confruntari. Strazile Bucurestiului erau populate cu suporteri nerabdatori, foarte multi dintre ei fiind sositi din provincie. Perspectiva dulce a une

Inca de la primele ore ale diminetii de ieri, Capitala a inceput sa fremete in asteptarea marii confruntari. Strazile Bucurestiului erau populate cu suporteri nerabdatori, foarte multi dintre ei fiind sositi din provincie.

Perspectiva dulce a unei semifinale de cupa europeana a pus stapanire pe suporterii celor doua adversare. Cea mai fierbinte zona a Capitalei, in apropierea Stadionului ""Lia Manoliu"", a fost luata cu asalt de fani, pentru care orele pana la marele meci au trecut cu mare greutate. Ei au asteptat cu emotie si nerabdare ora 16:30, cand au fost deschise portile arenei.
SECURITATE. Elanul acestora a fost estompat brusc de masurile de securitate impuse. Inca de la primele ore ale diminetii, nici un local din aria respectiva nu mai comercializa bauturi alcoolice. Descurajati si speriati de perspectiva sumbra a amenzilor maxime de 100 de milioane de lei, impatimitii de fotbal s-au retras in parcuri sau pe spatiile verzi, acolo unde s-au odihnit si au intors pe toate fetele confruntarea istorica pentru fotbalul romanesc. In acest timp, impresionantele forte de ordine puneau la punct ultimele detalii organizatorice. Cele cinci filtre strajuiau zonele de acces catre stadion, jandarmii isi ocupasera locurile strategice, iar zidarii si ceilalti muncitori isi definitivau lucrarile specifice. In interiorul stadionului, tehnicienii faceau ultimele probe de sunet si imagine, iar zeci de ofiteri SPP stabileau planurile de aparare a VIP-urilor care au urmarit de la tribuna oficiala marea confruntare.
ROS-ALBASTRU. Optimisti, suporterii Stelei se adunasera la stadionul din Bdul Ghencea, acolo unde ieri-dimineata conducerea ros-albastrilor a mai pus in vanzare ultimele 1.000 de bilete la peluza I. Norocosii aflati in zona s-au calcat in picioare la coada formata in fata singurei case deschise pentru comercializarea acestora. Cateva sute de fani au zabovit aproape toata ziua in fata arenei, dorind sa-si vada sau sa-si incurajeze idolii fie si pentru cateva secunde sau prin geamurile autocarului.
ALB-VISINIU. Fanii giulesteni ""fierbeau"" inca de dimineata in asteptarea inclestarii cu Steaua. La fel ca si rivalii din Ghencea, rapidistii au preferat sa ajunga in mars la Stadionul ""Lia Manoliu"". Galeria alb-visinie s-a adunat in jurul orei 15:00 in fata stadionului de langa Podul Grant, iar deplasarea catre locul faptei a inceput cu o jumatate de ora mai tarziu. Itinerariul strabatut de fanii Rapidului a fost Grivita - Titulescu - Stefan cel Mare - Piata Iancului - Vatra Luminoasa.
RESPECT. Miercuri, in jurul orei 19:00, aflati in trafic in zona Arcului de Triumf, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, si antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, au coborat din masina, salutandu-se respectuos si purtand o discutie amicala de cateva minute.

IN SPANIA, PRIN CANTALEJO


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.