Raportul de monitorizare in care se va spune exact daca integrarea Romaniei se va amana cu un an va fi cel din vara, in timp ce raportul din toamna va specifica clar domeniile in care se vor activa clauze de salvgardare. Este vorba de clauze tehn
Raportul de monitorizare in care se va spune exact daca integrarea Romaniei se va amana cu un an va fi cel din vara, in timp ce raportul din toamna va specifica clar domeniile in care se vor activa clauze de salvgardare.

Este vorba de clauze tehnice care nu implica in nici un fel amanarea datei de integrare in UE, a explicat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, comisarul european pentru Extindere, finlandezul Olli Rehn. Oficialul european a tinut sa asigure autoritatile de la Bucuresti ca recomandarea pe care o va face pentru raportul din mai se va baza pe 15 evaluari, pentru ca documentul sa fie cat mai obiectiv.
SOVAIALA. In ceea ce priveste situatia Bulgariei, comisarul european a fost refractar, refuzand sa raspunda la intrebari care erau strict legate de problemele cu care se confrunta autoritatile de la Sofia. Rehn a pus aceasta atitudine pe seama faptului ca va fi prezent saptamana viitoare in Bulgaria si atunci va da mai multe detalii, pentru a pune capat speculatiilor. Pentru a contracara zvonurile din ultima vreme, Olli Rehn a tinut sa sublinieze ca ""nu se pune problema de separare a celor doua state"", adica a tandemului romano-bulgar, dar a admis in acelasi timp ca este posibila ruperea tandemului din punct de vedere tehnic, cu toate ca aceasta ar provoca mari probleme de ajustare bugetara. Rugat sa dea exemple de cazuri de coruptie rezolvate de autoritatile romane, Rehn s-a eschivat frumos. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.