Moda de a bea o tarie inainte de a te aseza la masa a inceput dupa al doilea razboi mondial, insa aperitivele au o istorie mult mai veche. Se crede ca inca din antichitate egiptenii ar fi baut o bautura din plante care le stimula pofta de mancare. Cu acelasi scop si grecii aveau vin aromatizat cu condimente. In perioada medievala, insa, licoarea de plante macerate in alcool era folosita doar ca medicament. Aceasta avea un gust amar si nu era aspectuoasa. Pentru a fi mai placuta, medicii au decis sa dilueze siropul in vin. In timp, acest gen de amestec si-a pierdut utilizarea principala, devenind doar un stimulator al poftei de mancare.
ABSINT NEMTESC. Aperitivul, asa cum il cunoastem astazi, a fost inventat in 1786, la Torino, Italia. Antonio Benedetto Carpano, un inventator italian, a incercat un amestec nou: vin alb si infuzia a 30 de plante si condimente macerate in alcool. El considera ca taria rezultata este o bautura pentru doamne, fiind foarte aromata. Pentru ca inventatorul era pasionat de cultura germana, a numit amestecul vermut, ceea ce in traducere inseamna absint - o licoare din plante, renumita la acea vreme pentru calitatile ei halucinogene. Peste putin timp, vermutul a devenit foarte popular, iar magazinul in care se vindea era deschis non-stop, pentru a multumi clientii.
In prezent, fiecare tara are un aperitiv traditional: la romani tuica, la cehi becherovka, in Franta - pastis, o bautura pe baza de anason, se bea diluata cu apa intr-un pahar inalt si, ca si compozitie, se aseamana cu absint. Insa acesta din urma are mult mai multe ierburi in reteta. Aperitivul traditional grecesc este ouzo, preparat pe baza de anason. Multe dintre aceste tarii sunt folosite ca bauturi de baza in prepararea cocteilurilor.
Orice bautura veti alege, important este sa o potriviti cat se poate de bine cu mancarea pe care o serviti.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
A scăzut încrederea în economie
Sursa: futurebanking.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
GALERIE FOTO | Cel mai puternic Porsche din istorie a fost lansat în România....
Sursa: wall-street.ro