Este atat de multa istorie in jur, sunt atatea carti, emisiuni de televiziune, muzee, monumente. Nu a mai ramas loc pentru prezent. Sau, nu cumva, e tocmai pe dos? Totul este doar prezent, fara trecut? (Tur ghidat, capitolul final, cu Peter R

Este atat de multa istorie in jur, sunt atatea carti, emisiuni de televiziune, muzee, monumente. Nu a mai ramas loc pentru prezent. Sau, nu cumva, e tocmai pe dos? Totul este doar prezent, fara trecut? (Tur ghidat, capitolul final, cu Peter Reder).

La granita dintre teatru si obisnuitele vizite ghidate ale unor obiective turistice, reprezentatia actorului britanic Peter Reder reinventeaza povestea si istoria unei cladiri, interactiv si surprinzator, pas cu pas, in compania unei audiente restranse. De fiecare data altfel pentru fiecare cladire si grup de vizitatori, Guided Tour (Turul ghidat) se joaca insa cu memoria si cu semnificatiile prezente ale locului (si momentului) in care se consuma.
Spectacolul a avut premiera in 2005 la McEwan Hall, in cadrul Festivalului de la Edinburgh, si a fost prezentat la inceputul lunii martie la Galeriile Tretyakov din Moscova. Saptamana trecuta, Peter Reder l-a tinut, vreme de cinci reprezentatii, si la Bucuresti. Cladirea pe care a adus-o in atentia spectatorilor sai a fost un colt secret al Bucurestiului - cladirea Colosseum, palatul construit de familia Bragadiru la sfarsitul secolului al XIX-lea pe Calea Rahovei, ca loc de recreere. Evenimentul face parte din proiectul VA URMA, initiat de British Council Romania.

CINE E PETER REDER


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.