Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism au inceput ieri actiunea de anihilare a unei alte retele de crima organizata cu ramificatii puternice. Dis-de-dimineata, cu mandatele de perchezitie obtinute de
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism au inceput ieri actiunea de anihilare a unei alte retele de crima organizata cu ramificatii puternice.

Dis-de-dimineata, cu mandatele de perchezitie obtinute de la judecator, procurori si politisti au facut descinderi simultane in mai multe locatii din cartierul Colentina,Bucuresti si din Constanta. Insotiti de forte de ordine de la Politie si Jandarmerie, procurorii au perchezitionat 21 de locatii. Ei au ridicat cu mandate de aducere la Parchet sase cetateni chinezi si trei romani.
RETEAUA. Anchetatorii au filat inca de anul trecut aceasta grupare axata in principal pe importul masiv din China, prin Portul Constanta. Marfurile importate erau comercializate in Romania, vandute angrourilor bucurestene, fie prin firmele proprii ale membrilor retelei, fie prin firme-fantoma. Majoritatea produselor importate pareau a fi ""de firma"", dar in realitate ele erau contrafacute, imitand produsele unor marci de prestigiu. Infractiunile pentru care sunt acuzati membrii acestei grupari sunt de evaziune fiscala, spalare de bani, constituire si apartenenta la un grup de crima organizata. Prejudiciul creat statului roman prin activitatea ilicita este estimat a fi de ordinul milioanelor de euro. Cei noua ""afaceristi"" ridicati ieri de procurori au fost bagati imediat sub tirul intrebarilor. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca identitatea tuturor membrilor gruparii, precum si care au fost complicii lor din randurile organelor statului. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.