Primul sitcom romanesc de succes dateaza chiar din 1965. Protagonistii: Coca Andronescu si Octavian Cotescu. Cei doi mari actori au facut din Tanta si Costel, cu ajutorul ""parintelui"" Ion Baiesu, stranepotii Coanei Chirita. Fanus Neagu ii spunea

Primul sitcom romanesc de succes dateaza chiar din 1965. Protagonistii: Coca Andronescu si Octavian Cotescu. Cei doi mari actori au facut din Tanta si Costel, cu ajutorul ""parintelui"" Ion Baiesu, stranepotii Coanei Chirita.

Fanus Neagu ii spunea lui Ion Baiesu: ""Ma, tu poti sa scrii si Hamlet, lumea tot pentru Tanta si Costel te saluta!"". Dupa aproape patru decenii, numele lui Baiesu este indisolubil legat de cele doua personaje care s-au intalnit in gara la Medgidia.
CENZURA SI NEPASARE. TVR Media a scos din arhiva Televiziunii Romane si a transpus pe DVD episoadele ""In gara la Medgidia"", ""De ce ma minti cu atata nepasare?"", ""Ce bine ne-ntelegem noi doi!"", ""Revelion in doi"" (inregistrari realizate intre anii 1967 si 1973). ""Iubi-rea e un lucru foarte mare - Tanta si Costel"" va fi lansata miercuri, 5 aprilie, la ora 14:00, la Muzeul Literaturii Romane. Tot atunci va fi prezentat publicului si volumul ""Fantomiada"" - o editie cu operele de teatru ale lui Ion Baiesu. ""Daca in ultimii ani ai comunismului piesele lui Baiesu erau interzise de cenzura, dupa 1989 si, mai ales dupa moartea autorului (in 1992, la doar 59 de ani), ele au fost ignorate de regizorii si directorii teatrelor importante, din motive inexplicabile"", declara Radu Baiesu, fiul scriitorului. Poate ca acum, cand piesele vad lumina tiparului, cineva se va gandi sa le repuna in scena.
""STIGMAT"". ""Uite-l pe Costel"", strigau spectatorii cand il vedeau pe Octavian Cotescu in armura, ju-
candu-l pe Macbeth din tragedia shakespeariana cu acelasi nume. Niciodata marele actor nu a putut scapa de ""stigmatul"" popularitatii date de scheciurile lui Ion Baiesu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.