Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au pus sub acuzare ieri pe liderul minerilor Marin Condescu si pe fostul director general al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia(CNLO), Ion Vulpe, in dosarul ""Stramutatilor de lux"", in care e
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au pus sub acuzare ieri pe liderul minerilor Marin Condescu si pe fostul director general al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia(CNLO), Ion Vulpe, in dosarul ""Stramutatilor de lux"", in care este anchetat si secretarul de stat in MEC, Ionel Mantog.
Totodata, procurorii anticoruptie le-au pus sub acuzare si pe judecatoarea Ecaterina Mantog si pe Elena Vulpe, sotii ale invinuitilor. Potrivit DNA, in perioada 2001-2002, Mantog, Vulpe si Condescu, profitand de functiile detinute, au cumparat la preturi modice, direct sau prin interpusi, case si terenuri situate in mai multe comune din judetul Gorj, de la persoane despre care stiau ca urmeaza sa fie stramutate din cauza lucrarilor miniere prevazute in planurile respective. In schimbul caselor care aveau sa fie demolate, au cerut sa le fie reconstruite vile de lux in municipiul Targu-Jiu, din fondurile CNLO.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.