Investitiile provizorii par sa fie specialitatea casei in cadrul proiectului ""Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007"". De la orgolii pana la obsesii, evenimentul Sibiu 2007 devine tot mai mult o afacere in care o mana de oameni, de la comisaru

Investitiile provizorii par sa fie specialitatea casei in cadrul proiectului ""Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007"". De la orgolii pana la obsesii, evenimentul Sibiu 2007 devine tot mai mult o afacere in care o mana de oameni, de la comisarul de proiect, Sergiu Nistor, pana la primarul Klaus Iohannis, este implicata intr-un mod cat se poate de evident.

Sibiul, viitoare capitala culturala europeana, se afla in situatia ingrata de a avea un singur cinematograf si doua sali de spectacol bine dotate.
In aceste conditii, solutia vazuta de primarul Klaus Iohannis si apropiatii sai a fost gasita in aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii ""Cort multifunctional - Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007"", cort cu titlu provizoriu, dar cu o valoare de investitie de 7.122.500 lei noi, adica aproape doua milioane de euro. Proiect ce se va realiza cu bani de la bugetul local.
HOTARARE IN SECRET.Desi la 30 martie Consiliul Local Sibiu avea programata sedinta ordinara, primarul Klaus Iohannis a convocat Consiliul in sedinta extraordinara la data de 14 martie, pe ordinea de zi fiind un singur proiect: Cortul multifunctional! Cum majoritatea zdrobitoare in Consiliul Local Sibiu este detinuta de gruparea primarului Iohannis - FDGR, proiectul a trecut fara nici un fel de probleme, asa cum trec toate proiectele al caror initiator este primarul.
Desi este singura parcare existenta in zona centrala a municipiului Sibiu, Primaria si proiectantii cortului multifunctional au gasit ca cea mai buna locatie pentru viitoarea investitie sa fie ""Cazarma 90"", una din fostele cladiri construite in timpul Imparatesei Maria Tereza, acum ramasa la nivel de fundatie. Potrivit arhitectilor sibieni, proiectul este o aberatie atat timp cat nu au fost acordate toate avizele necesare din partea autoritatilor abilitate si a Ministerului Culturii si Cultelor. Analizand Avizul nr. /Z/21.02.2006, de pe document lipseste semnatura secretarului de stat Virgil Nitulescu, aparand numai semnaturile arh. Adrian Craciunescu si a sefului serviciu monumente istorice si a consilierului SMI. Arhitectii sibieni, care contesta amplasarea cortului pe actuala Cazarma 90, sustin ca in imediata apropiere a Teatrului National ""Radu Stanca"" Sibiu exista suficient spatiu - domeniu public - pe care sa fie amplasata investitia.

INLOCUITOR. Aprobarea de la Ministerul Culturii si Cultelor, semnata de Adrian Craciunescu, director general in DGPCN


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.