""Disconfort psihic"" pentru magistrati Inspectorii CSM au stabilit ca intalnirea dintre premierul Tariceanu, ministrul Justitiei si Dinu Patriciu (foto) a fost perceputa de anchetatorii cazului Rompetrol ca o presiune indirecta asupra magistratil
""Disconfort psihic"" pentru magistrati

Inspectorii CSM au stabilit ca intalnirea dintre premierul Tariceanu, ministrul Justitiei si Dinu Patriciu (foto) a fost perceputa de anchetatorii cazului Rompetrol ca o presiune indirecta asupra magistratilor, creandu-le totodata un ""disconfort psihic"". ""Atmosfera in care s-a derulat ancheta in dosarul 111/P/2004 a fost caracterizata in unanimitate de procurorii implicati ca fiind una negativa, perturbatoare, marcata de un pronuntat sentiment de presiune indirecta exercitata asupra lor prin diverse modalitati. Concret, acestia au facut referiri la: declaratiile publice ale unor politicieni, la intalnirea care a avut loc la Guvern intre primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, ministrul Justitiei, Monica Macovei, si Dan Costache Patriciu, precum si la modul de reflectare in mass-media a activitatilor desfasurate"", se arata in nota Inspectiei CSM pe care membrii Consiliului si-au insusit-o in sedinta din 23 martie.
CAUZE. Inspectorii subliniaza ca, indiferent de obiectul discutiilor, avand in vedere functiile detinute de cei doi demnitari, intalnirea cu Patriciu, cercetat in cauza ""Rompetrol"", a fost de natura sa produca o stare de tensiune si de demobilizare a procurorilor si judecatorilor, aspect care a fost relevat de procurorii anchetatori in discutiile purtate cu inspectorii. Pe de alta parte, si sustinerea primului-ministru ca statul roman va fi actionat la CEDO de la Strasbourg a fost de natura sa exercite, indirect, o presiune asupra procurorilor si judecatorilor, mai arata inspectorii. Anchetatorii au mai afirmat, in fata inspectorilor CSM, ca aprecierile mass-media fata de cazul Patriciu ""au fost de natura sa exercite asupra lor si a familiilor lor o presiune indirecta"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.