Conditiile meteorologice din noaptea de joi spre vineri au lasat fara curent electric 156 de localitati, ieri dimineata mai erau in intuneric 99 de localitati, cele mai multe in judetele Galati (27 de localitati) si Botosani (15 localitati). Ieri, la
Conditiile meteorologice din noaptea de joi spre vineri au lasat fara curent electric 156 de localitati, ieri dimineata mai erau in intuneric 99 de localitati, cele mai multe in judetele Galati (27 de localitati) si Botosani (15 localitati). Ieri, la inchiderea editiei, mai erau nealimentate cu energie numai 8 localitati.
In Arad, peste 100 de gospodarii din orasul Pecica erau inundate, ieri, sase dintre ele fiind evacuate, iar in tot judetul apele au afectat aproximativ 4.000 ha de terenuri agricole, dar si doua drumuri judetene, informeaza Mediafax. La Cluj, sute de hectare de teren agricol si zeci de gospodarii din cateva localitati clujene au fost afectate de precipitatiile din ultimele zile, in zona municipiului Dej zeci de subsoluri si gospodarii fiind inundate. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Cluj, la Sancrai au fost afectate 60 ha de teren agricol, in localitatea Dabaca au fost inundate 18 gospodarii si anexe, o farmacie si 25 ha. In municipiul Dej, au fost inundate 45 de subsoluri si beciuri si 80 de fantani. Au fost afectate si 30 de gospodarii in Ocna Dej si 50 in Viile Dejului. In aceeasi zona au fost afectate 300 ha de teren arabil, din care 150 ha de teren cultivat. Totodata, in comuna Chinteni (Valea Chintaului), ca urmare a ploilor abundente si a unei viituri pe Valea Chintaului si a incapacitatii canalelor de dirijare a apelor pluviale, a fost afectat un baraj. De asemenea, Asociatia Judeteana a Pescarilor Sportivi Cluj nu a asigurat golirea lacului piscicol din Chinteni, conform atentionarilor venite din partea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, fiind afectate 2,5 ha. Insula Mica a Brailei a fost inundata, pe cele 21.000 ha apa masurand peste doi metri adancime, informeaza Rompres. "Este adevarat ca Insula Mica este sub ape, dar aceste ape nu-i fac rau, dimpotriva, apele adunand aluviuni o fertilizeaza", a declarat prefectul de Braila, Nicolae Mitroi.
Se umfla raurile
Hidrologii anunta in continuare debite ale raurilor in crestere, pe Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Timis, Barzava, Caras, Cerna, Jiu, Olt, Barlad si Prut, se arata in raportul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. Se vor situa peste cotele de inundatii raurile Somes, in Cluj, Crasna, in Satu Mare, Crisul Alb, in Arad, Bega, in Timis si Oltul in judetul Brasov. Debitul Dunarii la intrarea in tara a fost in scadere (10.100 mc/s fata de media multianuala a lunii martie de 6.800 mc/s), urmand ca acesta sa fie stationar. Dunarea a depasit cotele de inundatie la Bechet, in Dolj, Corabia, in Olt, Turnu Magurele, in Teleorman, Harsova, in Constanta, si Braila, in judetul Braila.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.