Laboratorul National de Referinta a confirmat pana in prezent 51 de focare de gripa aviara localizate in 9 judete: Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Ialomita, Tulcea, Ilfov Din cele 51 de focare, 31 au fost inchise, iar 20 sunt in
Laboratorul National de Referinta a confirmat pana in prezent 51 de focare de gripa aviara localizate in 9 judete: Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Ialomita, Tulcea, Ilfov Din cele 51 de focare, 31 au fost inchise, iar 20 sunt in curs de lichidare. Din cele 20 de focare, actiunea de euthanasiere a pasarilor a fost finalizata in 19. Pana la sfarsitul acestei luni, in conditii normale vor fi stinse inca opt focare (3 in Tulcea, 4 in Constanta si unul in Calarasi).
In urma actiunilor de monitorizare si supraveghere, rezultatele probelor prelevate de la cateva gaini din satul Florica, comuna Rosiori, judetul Braila au iesit pozitive pentru virusul gripei aviare, la testul rapid. Va incepe actiunea de euthanasiere a pasarilor in satul Florica, precum si in satul vecin Coltea, deoarece acesta se afla la 500 de m distanta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.