Magdalena Iuga, director executiv adjunct al Directiei de Inspectie si Control din cadrul Primariei Capitalei, a recunoscut, joi seara, in cursul emisiunii "Sensurile actualitatii", de la SENSO TV, ca proiectele-pilot pentru colectarea selectiva a de
Magdalena Iuga, director executiv adjunct al Directiei de Inspectie si Control din cadrul Primariei Capitalei, a recunoscut, joi seara, in cursul emisiunii "Sensurile actualitatii", de la SENSO TV, ca proiectele-pilot pentru colectarea selectiva a deseurilor din Bucuresti "nu au avut succesul asteptat". "In acest moment, Primaria Municipiului Bucuresti se afla in faza de mediatizare si constientizare a populatiei in legatura cu colectarea selectiva a deseurilor menajere", a declarat Magdalena Iuga. Ea a facut cunoscut ca proiectele-pilot, implementate in acest sens in diferite puncte ale Capitalei, "nu au avut succesul asteptat". Cu ocazia intalnirilor avute cu delegatii din primariile oraselor europene, Magdalena Iuga s-a interesat despre durata programului de implementare a unor astfel de proiecte. "Mi s-a spus, de mai multe ori, ca au fost necesari intre 10 si 20 de ani", a afirmat ea. Pe de alta parte, Magdalena Iuga a avertizat ca introducerea acestui program nu va insemna reducerea tarifelor pentru evacuarea deseurilor menajere. "In prezent, fiecare bucurestean plateste lunar 60.000 de lei vechi, in timp ce in alte capitale europene aceasta taxa este de 5-6 ori mai mare", a precizat ea. Una dintre principalele probleme cu care se confrunta Primaria Capitalei in incercarea de salubrizare a orasului o reprezinta cantitatea tot mai mare de deseuri menajere colectate anual. "Departe de a fi un semn neaparat de civilizatie, in fiecare an creste masa de deseuri colectate. In 2000, la rampele ecologice au fost aduse 4-500.000 de tone de deseuri, iar pentru anul trecut aceasta cifra a ajuns la 840.000 de tone", a mai declarat Magdalena Iuga.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.