Utilizatorii de Yahoo Messenger pot folosi serviciul si pentru a suna, si pentru a fi sunati de pe telefon fix sau telefon mobil. Ca sa nu lase compania Skype ""de capul ei"" pe piata telefoniei VoIP, Yahoo si-a imbunatatit serviciile de acest
Utilizatorii de Yahoo Messenger pot folosi serviciul si pentru a suna, si pentru a fi sunati de pe telefon fix sau telefon mobil.

Ca sa nu lase compania Skype ""de capul ei"" pe piata telefoniei VoIP, Yahoo si-a imbunatatit serviciile de acest gen si a adus o multime de noutati. In primul rand, serviciile Phone Out si Phone In, prin care utilizatorii Yahoo pot suna pe telefoane fixe si mobile sau pot alege anumite numere ""de calculator"" pentru a fi sunati de pe un telefon fix sau mobil. Pe de alta parte, a fost imbunatatita functia PC-to-PC si a fost adaugata mesagerie vocala gratuita.
PE BANI. Daca vreti sa sunati de pe Yahoo Messenger pe un telefon fix sau mobil (Phone Out), trebuie sa aveti un card cu care sa va platiti un cont (10 dolari, 25 dolari). In interiorul SUA, un apel costa 1 cent/minut. Daca cineva vrea sa sune in Romania, pe celular costa 0,270 dolari (lista intreaga a tarilor, cu tarifele aferente, o gasiti la adresa http:// voice.yahoo.com/). Pentru serviciul Phone In, abonatii primesc un numar de telefon personal pentru receptarea pe PC-ul a apelurilor de la un telefon fix sau mobil. Deocamdata, acest serviciu nu este disponibil decat in Statele Unite, Marea Britanie si Franta pentru utilizatorii Yahoo! Messenger with Voice. Pentru a utiliza acest gen de telefonie, clientii trebuie sa plateasca un abonament lunar de 2,49 dolari (sau 29,90 dolari pe an). Apelurile ""de la PC la PC"" raman in continuare gratuite.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.