Consiliul Superior al Magistraturii a avizat ieri favorabil doar una dintre propunerile facute pentru sefia Sectiei Parchetelor Militare (SPM). Generalul Dan Voinea, propus pentru adjunct al SPM, a primit votul intregii Comisii pentru procurori.
Consiliul Superior al Magistraturii a avizat ieri favorabil doar una dintre propunerile facute pentru sefia Sectiei Parchetelor Militare (SPM).

Generalul Dan Voinea, propus pentru adjunct al SPM, a primit votul intregii Comisii pentru procurori. In timpul audierii sale, el a declarat: ""Sunt unii procurori care se afla in concediu de 15 ani. Nu se poate sa ai zeci de dosare solutionate cu NUP (neinceperea urmaririi penale). De aici a proliferat si coruptia. E o rusine ca dupa 16 ani inca avem dosare nerezolvate. Trebuie sa ne punem pe treaba!"". El a aratat ca ar face o echipa foarte buna cu procurorul militar Vasile Doana de la DNA, propus sef la SPM. Magistratul colonel Doana a fost intrebat daca au fost presiuni la DNA. El a spus ca a simtit o singura data acest lucru, in 2004, legat de cazul RAFO. ""Cine mi l-a luat mi l-a si dat inapoi in 2005. Atunci mi s-a spus ca ar fi bine sa-l declinam. Mi s-a parut o masura peste lege!"" El nu a primit avizul favorabil al CSM. Ministrul Justitiei, dupa cum ne-a precizat, va inainta presedintelui ambele propuneri, avizul CSM fiind doar unul consultativ. Presedintele Traian Basescu va decide. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.