Gelu Voican Voiculescu s-a prezentat ieri la Parchetul Militar pentru a fi audiat, in calitate de invinuit, in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, au informat surse judiciare. Audiat in mai 2005, Voican Voiculescu declara dupa intalnirea cu

Gelu Voican Voiculescu s-a prezentat ieri la Parchetul Militar pentru a fi audiat, in calitate de invinuit, in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, au informat surse judiciare.

Audiat in mai 2005, Voican Voiculescu declara dupa intalnirea cu procurorii militari ca mineriada din vara anului 1990 a fost ""ultima incercare disperata de a impiedica debutul unei vieti politice linistite din Romania"", sugerand ca de acest lucru ar fi fost interesate forte din Uniunea Sovietica. Intrebat de jurnalisti la finalul audierilor cine i-a chemat pe mineri la Bucuresti, Voican Voiculescu a raspuns: ""Cine a avut interes"". El a aratat apoi - tot raspunzand intrebarilor presei - ca ""interesul"" in organizarea acestei mineriade ar fi venit din afara tarii, din Est, mai exact din Uniunea Sovietica.

ACUZE GRAVE. ""Nu aveam nici un interes sa-i chemam pe mineri, dupa ce castigaseram alegerile"", a spus Voican Voiculescu. In jur de 20 de persoane sunt cercetate in dosarul instrumentat de procurorii militari privind evenimentele din iunie 1990, fiind vorba despre acuzatii precum subminarea puterii de stat si a economiei nationale, lipsire de libertate in mod ilegal si crime contra umanitatii. Printre acestea s-ar afla, potrivit unor surse judiciare, si fostul presedinte Ion Iliescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.