Justitia continua sa fie un ""calcai al lui Ahile"" in procesul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana. Jurnalul National propune cititorilor o retrospectiva a principalelor evenimente din ""saptamana judiciara"" ce tocmai s-a incheiat. Stre

Justitia continua sa fie un ""calcai al lui Ahile"" in procesul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana. Jurnalul National propune cititorilor o retrospectiva a principalelor evenimente din ""saptamana judiciara"" ce tocmai s-a incheiat.

Stresul, culisele si batalia procedurala au generat in ultimele sapte zile trei evenimente principale, ale caror ecouri pot reverbera in lumea justitiei. Protagonistii acestor intamplari sunt celebritati cu probleme judiciare: Florian Anghelescu, magnat al tutunului autohton, Adrian Nastase, fost premier, si Dinu Patriciu, miliardarul petrolist. Primul a murit, al doilea a fost ""ajutat"" sa demisioneze de propria-i ""familie"" politica, iar al treilea continua sa-si mentina atitudinea razboinica, desi a inceput sa piarda teren.
MOARTE. Fost apropiat al presedintelui in exercitiu Traian Basescu, omul de afaceri Florian Anghelescu si-a gasit sfarsitul joi intr-o moarte violenta, pe care autoritatile o considera, pana la proba contrarie, sinucidere. Chiar daca astfel dosarele sale penale se inchid, in urma raman insa intrebarile si suspiciunile inerente unui astfel de gest.
ABDICARE. Principala tinta a anchetei Zambaccian, Adrian Nastase, a avut o saptamana linistita pe plan judiciar, fara descinderi pe la prieteni sau chemari la interogatoriu. Lovitura care l-a debarcat de la sefia Camerei Deputatilor i-a venit insa din propria ""gradina"". Ramas fara sprijin politic, dar cu acelasi dosar la DNA, mai stufos insa, aparent fostul premier se afla intr-o situatie agravata. Cu toate acestea, el a surprins joi prin declaratia facuta imediat dupa ce a demisionat: ""Sunt foarte relaxat, pentru ca am impresia ca mi-am recastigat libertatea!"".
INSISTENTA. Dinu Patriciu se lupta mai departe pentru libertatea lui. In fata primei batalii pierdute vineri, el a continuat sa atace Parchetul ca-l poarta pe drumuri cu greselile pe care le-ar face, desi Curtea de Apel Bucuresti a returnat cazul lui la Tribunal, spre rejudecare, pentru o carenta a hotararii date de judecatorul instantei de fond.
TELEGRAFIC. Prin contrast, Ovidiu Tender, bagat dupa gratii in urma cu doua saptamani, lasat tot acolo prin verdictul de luni al Curtii de Apel, continua sa aiba o atitudine rezervata. Tace. Gigi Becali a pierdut marti procesul cu Oana Pellea, fiind obligat de instanta s-o despagubeasca moral cu 350 de milioane de lei vechi. Dan Ioan Popescu (aflat in mare suspans cu debarcarea politica) a sustinut la Instanta Suprema ca problema averii sale sta in lipsa unei stampile bancare de pe documente care i-ar justifica 40 de miliarde de lei. Adica mai toti banii aflati acum sub lupa Justitiei.

DOSARE INCHISE PRIN DECES


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.