Ora 12, cladirea Autoritatii pentru Straini din Luigi Cazzavillan. Intr-un birou tapetat cu pozele Monicai Barladeanu si ale unei playmate, in fum de tigara si ciripitul unui papagal, suntem initiati in tainele ""depistarii de cetateni straini cu sed

Ora 12, cladirea Autoritatii pentru Straini din Luigi Cazzavillan. Intr-un birou tapetat cu pozele Monicai Barladeanu si ale unei playmate, in fum de tigara si ciripitul unui papagal, suntem initiati in tainele ""depistarii de cetateni straini cu sedere ilegala"".

De obicei, sunt cautati prin magazinele si prin restaurantele cu specific arabesc, chinezesc, coreean si prin angrouri. Autoritatea colaboreaza la actiune cu Sectia 3 de Politie care si-a trimis reprezentantii imbracati in uniforma intr-o duba inscriptionata; asa se explica de ce prinderea strainilor ilegali nu are mare succes. ""Se anunta intre ei, si de aceea doar in prima jumatate de ora merge bine"", ne explica Lucian Rusu, purtatorul de cuvant al Autoritatii. In duba Politiei, care sare si fara girofar in ochiul infractorului, avem onoarea sa-l intalnim pe agentul Joitoiu, care participa la astfel de ""misiuni sacre"" de vreo 20 de ani. Pentru ca actiunea sa fie surprinzatoare si informatia sa nu transpire, locurile unde se vor face razii sunt secrete. Atat de secrete, incat Joitoiu se intreaba: ""Unde mergem? N-avem treaba cu romanii azi?"". Gara de Nord, sala de asteptare, prima oprire. Baietii de la Autoritatea pentru Straini, ce par abia iesiti de pe bancile scolii, se uita in jur, cer un buletin, totul e in regula, mergem mai departe la IDM. Aici, o iraniana n-are actele la ea, dar in zece minute cineva i le aduce, asa ca actiunea se incheie fara ca vreun strain ilegal sa fie prins. La fel si in Complexul Flora. Doua ore, cateva zeci de straini legitimati, toti cu acte in regula.

MESERIE. Ofiterii de la APS par niste tineri iesiti la cumparaturi in angrouri


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.