Despre semnificatia Praznicului Imparatesc al Bunei Vestiri ne-a vorbit preotul profesor Nicolai Buga, care slujeste la Biserica Visarion din Bucuresti. Intocmai ca un Parinte plin de dragoste, Dumnezeu, vazand faptura mainilor Lui chinuita de d

Despre semnificatia Praznicului Imparatesc al Bunei Vestiri ne-a vorbit preotul profesor Nicolai Buga, care slujeste la Biserica Visarion din Bucuresti.

Intocmai ca un Parinte plin de dragoste, Dumnezeu, vazand faptura mainilor Lui chinuita de diavol si impinsa catre patimi pline de ocara si supusa inchinarii la idoli, a gasit cu cale sa trimita pe Fiul Sau, Domnul nostru Iisus Hristos, ca sa mantuiasca neamul omenesc. A incredintat taina aceasta unuia singur dintre arhangheli, preamaritului Gavriil, care i-a grait Fecioarei Maria: ""Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine!"".
ADEVAR. Nicolai Buga, preot profesor la Seminarul Teologic Ortodox Bucuresti, care de curand a tradus volumul ""Spiritul crestinatatii rasaritene (600-1700)"", dintr-un ciclu de cinci, scrise de Jaroslav Pelikan, ne-a dezvaluit adevaratul sens al Praznicului Imparatesc Buna Vestire, ce se sarbatoreste la 25 martie: ""Buna Vestire sau vestea cea buna pentru noi, romanii, reprezinta numele unei sarbatori. Traducerea in limba romana a cuvantului Evanghelie. De fapt, ce inseamna vestea cea buna? Vestea cea buna este vestea pe care ingerii o aduc pe pamant Sfintei Fecioare Maria, o veste prin care este anuntata intruparea Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos"".

PRAZNIC. Manastirea Moldovita poarta hramul Bunei Vestiri


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.