Muzeul National Cotroceni a gazduit la 16 martie o seara de cultura. Poezia lui Omar Khayyam, recitata de actorul Stefan Sileanu, dar si vernisajul expozitiei acestuia din urma. Nu sunt multi cei care stiu ca Stefan Sileanu a urmat Liceul de art

Muzeul National Cotroceni a gazduit la 16 martie o seara de cultura.
Poezia lui Omar Khayyam, recitata de actorul Stefan Sileanu, dar si vernisajul expozitiei acestuia din urma.

Nu sunt multi cei care stiu ca Stefan Sileanu a urmat Liceul de arte plastice din Buzau, a fost admis la Institutul ""Nicolae Grigorescu"" din Bucuresti in 1959 si este membru al Uniunii Artistilor Plastici din 1994. Pictorul Sileanu spune ca este greu sa-ti pui singur eticheta. De aceea ii lasa pe cei din jurul sau sa o faca. ""Am o varsta la care am devenit reflexiv. In tineretea mea am primit multe sfaturi bune de la oameni cum ar fi Corneliu Baba sau Tuculescu, oameni care m-au canalizat catre cultura.""
PASIUNE. Face parte din galeria de mari actori pe care i-a dat tara noastra, dar pasiunea sa este pictura, pe care a abandonat-o in favoarea teatrului. Trece insa fiecare traire prin ochiul pictorului. Nu intamplator. Trebuia sa aiba de-a face cu desenul si culorile. Expozitia sa te lasa pur si simplu fara respiratie. Actuala expozitie gazduita de Muzeul National Cotroceni, in Salonul Cerchez, dezvaluie un artist complex, a carui daruire de sine copleseste.

UNICITATE. Directorul muzeului, Carmen Pasculescu Florian, incadrata de Liviu Tudor Samuila si pictorul Stefan Sileanu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.