Omul de afaceri Ovidiu Tender (foto) ramane in arest. Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri recursul formulat de aparare impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti, prin care a fost decisa arestarea lui Tender pentru 30 de zile. Instanta a respi
Omul de afaceri Ovidiu Tender (foto) ramane in arest. Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri recursul formulat de aparare impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti, prin care a fost decisa arestarea lui Tender pentru 30 de zile.

Instanta a respins acest recurs pe motiv ca a fost nefondat si l-a obligat pe Ovidiu Tender la plata sumei de 40 de lei noi, reprezentand cheltuieli judiciare catre stat. Verdictul este definitiv. Hotararea a fost pronuntata dupa ce un alt complet a respins cererea de recuzare a completului care a judecat recursul. Imediat dupa aflarea deciziei, avocata Mariana Stefan s-a aratat nemultumita de solutia ""nedreapta"". ""Pot sa spun cu certitudine ca aceasta vanatoare de fantome nu va duce la nimic bun nici societatii romanesti, nici Justitiei si nici lui Ovidiu Tender"", a declarat avocata. Reamintim ca Tribunalul Bucuresti a hotarat la
3 martie cercetarea lui Tender in stare de arest.
Omul de afaceri este cercetat de Parchetul Instantei Supreme, alaturi de Marian Iancu, in dosarul ""Rafo-Carom"", pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Anchetatorii au estimat ca prin aceste fapte a fost creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 2.700 miliarde de lei vechi.
FRATELE LUI ACUZA. Vicepresedintele Consiliului de Administratie al SC Tender SA, Tiberiu Tender, a sustinut duminica, printr-un comunicat de presa, ca Ovidiu Tender este nevinovat si ca ""cele cinci capete de acuzate in cazul fratelui meu nu sunt fundamentate prin nici o proba"".
Fratele inculpatului a sustinut ca ""exista unul sau mai multe grupuri de interese care, prin arestarea omului de afaceri Ovidiu Lucian Tender, doresc acapararea sau falimentarea unor activitati si companii de prim rang ale economiei romanesti"". In finalul comunicatului, Tiberiu Tender se intreaba retoric cine va plati toate daunele daca la sfarsitul procesului se va dovedi ca fratele lui este nevinovat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.