Sarbatoare - Ziua Sfantului Patrick
Americanii din Chicago (Illinois) au dat startul sarbatorii prilejuite de Ziua Sfantului Patrick, imprastiind praf portocaliu pentru a vopsi Raul Chicago. Aceasta traditie dateaza de acum 40 de ani. A urmat cea de-a 51-a editie a paradei organizate in orasul american cu ocazia zilei Sfantului Patrick. (Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP PHOTO/MEDIAFAX)
Aniversare - Liza Minnelli, la 60 de ani
Actrita si cantareata Liza Minelli a implinit 60 de ani. Artista s-a nascut in Los Angeles la 12 martie 1946. Pe scena a aparut prima data alaturi de mama sa, Judy Garland, la New York Palace, pe cand avea doar 7 ani, iar la 19 ani a debutat pe Broadway. La 23 de ani era nominalizata pentru Oscar, in urma prestatiei din filmul ""The Sterile Cuckoo"". Statueta a primit-o trei ani mai tarziu, cand rolul din muzicalul ""Cabaret"" i-a dat sansa sa-si demonstreze valoarea. Publicul a indragit-o pentru vocea, gratia si vivacitatea sa. Show-urile si albumele cu muzica de o calitate recunoscuta ii poarta amprenta inconfundabila.
Ucraina - Bijuterii pentru animale
In Ucraina s-a deschis primul magazin de bijuterii pentru animale de companie. Aici poti gasi orice pentru prietenii necuvantatori: oglinzi, vitrine in care sunt expuse bijuteriile, cabine sau mai degraba custi de proba, informeaza Rompres. Cele mai populare bijuterii sunt zgarzile din piele cu catarame din argint sau aur si coliere din cristale Swarowski. Perle, topaze si diamante pot fi comandate in mod individual. Deocamdata, cea mai scumpa comanda a fost o zgarda din piele de piton, impodobita cu opt diamante de jumatate de carat fiecare si opt topaze sub forma de para. Fericitul posesor al acestei zgarzi este un Chiuhuahua, al carui stapana a scos din buzunar, in acest scop, 7.000 de dolari.
Dieta - A slabit 307 kilograme
Incercarile de a scapa de obezitate ale americanului Patrick Deuel (43 de ani) au fost incununate de rezultate fantastice, el reusind sa slabeasca, ce-i drept, cu ajutorul unor interventii chirurgicale, 307 kilograme. Ultima operatie s-a desfasurat intr-un spital din Sioux Falls, Dakota de Sud, informeaza Rompres. Medicii i-au indepartat o cantitate importanta de grasime si piele, circa 36 de kg, iar acum ""slabutul"" personaj cantareste ""numai"" 180 kg, dar, daca ne gandim ca in urma cu doi ani greutatea lui era de 490 kg, inainte de a fi adus pe masa de operatie, Deuel a fost nevoit sa tina cateva luni un regim drastic, deoarece medicii se temeau ca nu va rezista interventiei. Apoi i s-a facut o operatie de reducere a stomacului, dupa care in sapte luni a slabit 210 kg, in principal ca urmare a exercitiilor fizice si dietei.

Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru