Cunoscutul omul de afaceri din Alba-Iulia Franti Itul a ajuns din nou dupa gratii. Pe numele lui, Tribunalul Alba a emis ieri un mandat de ares-tare pentru o perioada de 29 de zile, pentru evaziune fiscala, spalare de bani, contrafacere de marf
Cunoscutul omul de afaceri din Alba-Iulia Franti Itul a ajuns din nou dupa gratii.

Pe numele lui, Tribunalul Alba a emis ieri un mandat de ares-tare pentru o perioada de
29 de zile, pentru evaziune fiscala, spalare de bani, contrafacere de marfuri, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si inselaciune.
Potrivit declaratiei comisarului-sef Tudor Grindean, seful IJP Alba, cazul ""Metropol"" a fost o premiera, peste 100 de politisti stabilind cu exactitate traseul marfurilor contrafacute, prejudiciul estimat initial fiind de peste 800.000 de euro. Dupa un filaj de sase luni si perchezitii atat la domiciliul inculpatilor, cat si la sediile firmelor-fantoma (dintre care 12 numai in Alba-Iulia), anchetatorii au stabilit ca tutunul era adus din Moldova si a fost ferit de plata accizelor, in timp ce importurile ilegale de cafea porneau din Olanda. Cafelei ""Metropol"", foarte ieftina si de proasta calitate, ii era schimbat ambalajul pentru a fi comercializata sub sigla Amaroy.
CLANDESTINI. Oamenii legii au mai descoperit in Iasi o fabrica clandestina de tigarete pentru falsificarea tigarilor Carpati ""Green"", cinci tone de tutun pregatite pentru a fi rulate in tigarete, sute de mii de timbre, zeci de mii de pachete de tigari contrafacute. De aici, politistii au ajuns la o alta fabrica in Valea Seaca, din Covasna, unde se contrafaceau tigari ""Plugar"" si sute de mii de timbre false. Itul aducea tutunul prin vamile Alba si Albita, iar de la SC Incom SRL Cugir era trimis spre Iasi si Covasna. Ultimele doua transporturi au fost supravegheate atent de politisti, care au intervenit in forta si au retinut marfurile contrafacute. Cercetarile continua cu patru persoane inculpate si retinute in arestul IJP Alba, patru persoane cercetate in stare de libertate si doi cetateni moldoveni urmariti general. (Lucian Dobrater)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.