Interpret
varsta: 90 de ani A debutat in anul 1933 la Radio si de atunci a intrat in sufletele romanilor Printre slagarele cantate de ""Maestru"" se numara: ""Fetite dulci ca-n Bucuresti"", ""Costica, Costica"", ""Ia mai toarna un paharel"
Interpret
varsta: 90 de ani A debutat in anul 1933 la Radio si de atunci a intrat in sufletele romanilor Printre slagarele cantate de ""Maestru"" se numara: ""Fetite dulci ca-n Bucuresti"", ""Costica, Costica"", ""Ia mai toarna un paharel"" Duminica seara, la Gala Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati, Premiul special ""Cantecul e viata mea"" a fost acordat maestrului Gica Petrescu. Anul trecut, nonagenarul interpret marturisea: ""Tatal meu, Dumnezeu sa-l ierte, mi-a spus: «Pustiule, daca iti place muzica, s-o studiezi!». Asa am facut. Am studiat muzica. Au vazut ca am o voce atona, adica merge pentru imprimare, am imprimat-o si Radioul, sa traiasca!, m-a lansat."" Dupa mai bine de sase decenii inchinate adevaratei sale iubiri, muzica, Gica Petrescu este recompensat cu acest premiu special de Radio, cel care l-a lansat. In cadrul aceleiasi gale au fost decernate alte premii speciale lui Alexandru Andries, lui Victor Socaciu si formatiei Voltaj. La una dintre categorii, si anume ""Cea mai buna interpreta"", a fost nominalizata si regretata Laura Stoica. Pentru activitatea sa prestigioasa in domeniul artei muzicale, Jurnalul National il declara pe maestrul Gica Petrescu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.