Doi compozitori romani, Lucian Cristescu si Gabi Huiban, iau cu asalt piata muzicala europeana. In urma cu doi ani, Lucian Paul Cristescu, compozitor, textier, actor, producator artistic si producator muzical, a ales sa se mute in Barcelona. MU

Doi compozitori romani, Lucian Cristescu si Gabi Huiban, iau cu asalt piata muzicala europeana.

In urma cu doi ani, Lucian Paul Cristescu, compozitor, textier, actor, producator artistic si producator muzical, a ales sa se mute in Barcelona.
MUNCA, NU GLUMA! Initial a predat, in cadrul Scolii ESEC Sabadell, cursuri de design publicitar. La nici un an distanta, incepe sa lucreze ca producator muzical pentru cativa artisti spanioli, dupa care, in ianuarie 2006, semneaza un contract cu cel mai vestit studio din Spania, Grabaciones Miticas, unde au fost produse materiale discografice pentru Madonna, U2 sau Byork.
Prin recenta colaborarea cu celebrul solist Craig David, artistul nostru mai bifeaza o performanta in CV: ""Voi merge in Anglia pentru a lucra cu echipa de productie a lui Craig David. Asta inseamna ca are mai multi asistenti iar eu voi fi unul dintre ei. In muzica «de afara» nu se face o piesa in cinci ore, asa cum procedeaza unii compozitori din noua generatie, de pe la noi. In studiourile din strainatate, piesele sufera multe schimbari. Compozitorul preda melodia unor asistenti, acestia prezentand variante. O anume tema muzicala poate fi aleasa de la un asistent, alta de la altul si asa se creeaza hitul"", spune el. Fiind un chitarist stralucit, mentionam ca a absolvit cu media 10 cursurile de chitara din cadrul Scolii de Arta din Arad, David l-a ales pentru a-l acompania in spectacole. Ca o picanterie, va spunem ca, in martie 2004, Lucian a fost selectionat ca rezerva, din 16.000 de candidati, pentru show-ul ""Big Brother"".
VINE TARE DIN URMA! Si compozitorul Gabi Huiban sau Jazzy, pe numele sau de scena, in varsta de doar 22 de ani, a intrat in randul artistilor care iau cu asalt piata europeana. Dupa ce si-a pus in valoare si calitatile de cantaret cu piesa ""Ca€™est la vie"", alaturi de Andreea Banica, iata ca artistul a fost cooptat de reprezentantii Warner Scandinavia pentru a canta in Danemarca, Suedia, Norvegia si Finlanda. In scurt timp, acestia vor veni in tara pentru a pune la punct detaliile contractului. Gabi calca serios pe urmele compozitorului Marius Moga, fiind responsabil cu lansarea multor hituri: ""Ei vor sa realizeze un videoclip cu mine si cu inca o solista romanca. In acest moment inca nu stiu cine va fi aleasa, cu cine anume voi canta in duet"".

ARTIST COMPLET. Paul, actor
si compozitor


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.