Liderul Uniunii Civice Maghiare (UCM), Szasz Jeno, a dezvaluit ieri ca a discutat cu presedintele Traian Basescu (foto) despre manifestarile din 15 martie, de la Odorheiu Secuiesc, cand o Mare Adunare a Secuilor va sarbatori ziua maghiarimii. Sza
Liderul Uniunii Civice Maghiare (UCM), Szasz Jeno, a dezvaluit ieri ca a discutat cu presedintele Traian Basescu (foto) despre manifestarile din 15 martie, de la Odorheiu Secuiesc, cand o Mare Adunare a Secuilor va sarbatori ziua maghiarimii.

Szasz Jeno, care este si primar al orasului Odorheiu Secuiesc, i-a cerut sefului statului sa ia parte la manifestari, ceea ce ar echivala cu ""un mesaj de linistire a oamenilor"", desi, spune el, prin Marea Adunare Secuieasca nu sunt incalcate Constitutia sau legile in vigoare.
IN BUCURESTI. Szasz sustine ca Traian Basescu ar fi promis ca va vizita Odorheiu Secuiesc, chiar daca nu cu ocazia zilei de 15 martie. Surse oficiale afirma insa ca presedintele va fi in Bucuresti la 15 martie, cand este programata o sedinta CSAT.
Basescu a fost anuntat luni, la intalnirea cu liderii partidelor, de catre Vadim Tudor ca pune la cale o contramanifestatie la 15 martie. Ieri si Vadim a dezvaluit ca a avut o convorbire telefonica cu presedintele, miercuri, acesta dandu-i asigurari ca va face tot ce este posibil sa vegheze la respectarea Constitutiei. Cu toate acestea, Vadim ameninta ca se va duce la Odorhei, fara autorizatie de miting, intentionand sa faca ""un spectacol de sunet si lumina si, din cand in cand, un vacarm infernal"", pentru ca maghiarii sa nu se mai auda intre ei si pentru a le ""scoate din minte revizionistilor unguri, definitiv, ideile de autonomie teritoriala"". Seful statului a discutat si cu premierul Tariceanu, ministrul de Interne si cel al Justitiei despre evitarea unor ""excese"" la 15 martie, sustin surse oficiale.
Purtatorul de cuvant al Administratiei prezidentiale, Adriana Saftoiu a confirmat intalnirea Basescu - Szasz. (Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.