Academician profesor doctor Constantin Popa, directorul general al Institutului de Boli cerebrovasculare, explica o parte din tumorile cerebrale mentionand ca ele reprezinta 5%-8% din totalitatea cazurilor de cancer. Tumorile cerebrale se numesc
Academician profesor doctor Constantin Popa, directorul general al Institutului de Boli cerebrovasculare, explica o parte din tumorile cerebrale mentionand ca ele reprezinta 5%-8% din totalitatea cazurilor de cancer.

Tumorile cerebrale se numesc primitive daca se dezvolta din structurile creierului si se numesc tumori secundare cand vin sub forma de metastaze de la distanta in cancerele localizate la alte organe. Tumorile cerebrale nu dau metastaze. Doar pe calea lichidului cefalo-rahidian mai pot pleca ceva celule tumorale spre maduva spinarii. Dar in principal creierul este cel ce primeste profilari canceroase de la toate organele. Tumorile cerebrale pot fi benigne sau maligne. Tumorile necanceroase (benign) se numesc meningioane, caci se dezvolta din cele trei foite care imbraca creierul foite meningeale. Prima foita meningeala se numeste Pia mater si ea se lipeste de tot creierul. A doua foita se numeste Arahnoida si intre foitele Pia mater si Arahnoida circula cei 150-200 mililitri de lichid cefalorahidian. A treia foita se numeste Duramater si ea se lipeste de cutia craniana osoasa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.