Eficienta energetica si utilizarea de resurse regenerabile pentru obtinerea energiei termice sunt ideile principale pe care se bazeaza Programul national elaborat de Executiv pentru reducerea costurilor platite de populatie la energia termica. Pr
Eficienta energetica si utilizarea de resurse regenerabile pentru obtinerea energiei termice sunt ideile principale pe care se bazeaza Programul national elaborat de Executiv pentru reducerea costurilor platite de populatie la energia termica.

Programul, care va fi derulat de Agentia Romana pentru Conservarea Energiei (ARCE), presupune cofinantarea proiectelor autoritatilor locale de reabilitare a sistemelor de incalzire in proportie de 30%, urmand ca restul sa fie asigurat fie din bugetele proprii, fie prin atragerea de surse financiare, a anuntat ieri ministrul Economiei, Codrut Seres.
Reducerea estimata a costurilor suportate de populatie prin aplicarea acestor proiecte este de 30-40%, caci in prezent, a explicat ministrul Seres, costul facturii este incarcat de proasta eficienta energetica. Pentru acest an, cofinantarea proiectelor derulate poate atinge suma de 1.220 de miliarde lei vechi, peste estimarile Ministerului Economiei.
PREVEDERI. Eligibilitatea proiectelor se determina de catre ARCE, care va elabora in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a acestei HG regulamentul de selectie a beneficiarilor cofinantarilor. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.