Cartofii sunt dusmanii siluetei?
Fals. Cartofii sunt dusmanii siluetei daca nu stim sa ii pregatim si cu ce alimente sa ii combinam. Un cartof fiert sau copt nu contine mai multe calorii decat un mar. Nu acelasi lucru se poate spune insa desp
Cartofii sunt dusmanii siluetei?
Fals. Cartofii sunt dusmanii siluetei daca nu stim sa ii pregatim si cu ce alimente sa ii combinam. Un cartof fiert sau copt nu contine mai multe calorii decat un mar. Nu acelasi lucru se poate spune insa despre cartofii prajiti, care sunt o adevarata bomba calorica. Parul se obisnuieste cu samponul si atunci arata neingrijit chiar daca de-abia ne-am spalat pe cap?
Fals. Daca samponul a fost bun pana la un moment dat, nu trebuie schimbat. Nu samponul este vinovat de aspectul neingrijit si nesanatos al parului, cauza trebuie cautata in alta parte. Palpitatiile, durerile de cap, durerile musculare, oboseala sunt semnul unui sistem imunitar slabit?
Fals. Toate acestea sunt simptomele unor boli care nu au legatura cu sistemul imunitar. Virozele respiratorii, pneumoniile, otitele repetate sunt semnul unei imunitati slabite. Analgezicele puternice pot crea dependenta?
Adevarat. Analgezicele opioide, de tipul morfinei, metadonei, pot crea dependenta fizica. Daca este intrerupta medicatia, apar crizele de durere, transpiratia, senzatia de voma. Dependenta fizica inceteaza insa o data cu disparitia durerii. Dependenta psihica - pacientul foloseste un medicament, apoi creste doza, pentru ca i se pare ca nu poate rezista fara el - este rara in cazul analgezicelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.