Parchetul Instantei Supreme a reusit sa obtina prima arestare spectaculoasa din ultimul timp, in dosarele petrolului. Magistratul care a vrut sa se abtina, dar n-a avut sansa, a pronuntat verdictul in cazul omului de afaceri Ovidiu Tender: arestarea

Parchetul Instantei Supreme a reusit sa obtina prima arestare spectaculoasa din ultimul timp, in dosarele petrolului. Magistratul care a vrut sa se abtina, dar n-a avut sansa, a pronuntat verdictul in cazul omului de afaceri Ovidiu Tender: arestarea imediata pentru 30 de zile.

Lovitura a venit fix la 15:30, cand s-au implinit exact 16 ore de la finalul luptei aprinse purtate joi, pana la miezul noptii, intre procurori si avocati.
VERDICTUL. Inainte de a pronunta verdictul, magistratul Petru Rosu, cel care a vrut sa se abtina sa judece acest caz, dar n-a avut sanse, a cantarit ore in sir argumentele pro si contra arestarii inculpatului Ovidiu Tender. In final, judecatorul a considerat ca solicitarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) este intemeiata si a pronuntat public hotararea lui: 30 de zile de arest preventiv, cu dispunerea imediata a incarcerarii. Verdictul instantei poate fi atacat cu recurs in timp de 24 de ore. Avocatii au atacat deja solutia, Curtea de Apel Bucuresti fiind instanta care va spune ultimul cuvant privind libertatea-arestarea lui Tender.
TENDER S-A SUPUS. Cand completul de judecata a comunicat ieri solutia luata in controversatul caz RAFO, nici Ovidiu Tender, nici avocatii lui nu au fost prezenti in sala. Insa omul de afaceri s-a tinut de cuvantul pe care l-a spus joi seara, dupa ce s-a aparat aproape 10 ore in fata judecatorului, ridicand exceptii si dand declaratii. La numai o ora de la pronuntarea verdictului, Tender s-a prezentat singur la sediul Directiei de Cercetari Penale (DCP) pentru a fi incarcerat. Optimist cu o seara inainte, cand nu credea intr-o decizie care i-ar fi nefavorabila, ieri, la ora 16:28, Ovidiu Tender a facut ultima declaratie inainte de a intra pe usa DCP. ""Respect decizia instantei. Nu ma asteptam la aceasta solutie, pentru ca materialul procurorilor este o inventie. O prostie, colegii mei vor tine o conferinta de presa in doua-trei zile si vor prezenta interceptarile. Eu nu stiam de discutia cu expertul. Am facut recurs"", a spus Tender. Si a intrat. In urma lui, un ""ajutor"" ii cara perna si patura aduse de acasa. Era 16:30, ora de la care incepe sa curga cele 30 de zile de arest.
ACUZATIILE. Omul de afaceri Ovidiu Tender, inculpat in dosarul RAFO - CAROM, este acuzat de savarsirea infractiunilor de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de crima organizata. El a fost cercetat pana acum in stare de libertate, pentru ca impreuna cu Marian Iancu ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 2.700 de miliarde de lei vechi. In urma cu o saptamana, procurorii Parchetului Instantei Supreme au cerut inlocuirea interdictiei de a parasi tara, pe care Tender o avea cu o masura mai dura de arestare preventiva pentru 30 de zile. Motivul pentru care anchetatorii au facut aceasta cerere este ca Ovidiu Tender ar fi incercat, prin intermediarul avocat Gheorghe Cotofane (angajat la una din firmele omului de afaceri), sa-l corupa cu 100.000 de euro pe Cristian Bejinariu, unul dintre expertii care lucreaza in dosarul penal RAFO.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.